שלום רב!
דווקא ביום הולדתי נעצרתי לבדיקת אלכוהול ולצערי הודאתי ששתיתי 2 כוסות וודקה. הייתי בטוחה שאעבור את הבדיקה כי אכלתי ושתיתי מים ולא הרגשתי שאני שיכורה.
בדיקת ינשוף הראתה 310 מיקרוגרם ואת הבדיקות של הליכה על קו ונגיעה באף עברתי בהצלחה. השוטר אמר שאני מתפקדת היטב אבל מספיק שבינשוף לא עברתי אז אכלתי אותה. הוא עיכב אותי משעה 2:30 עד 4:30 לפנות בוקר ואז כתב לי בדוח שאני לא יכולה לנהוג באוטו עד 12:00 בצהריים או עד שאתפכח. הוא נתן לי זימון למשפט ואמר שאני צריכה ללכת לשימוע אצל קצין בבית דגן. הקצין שלל לי את רשיוני לחודש ואף רצה להחרים לי את האוטו אך מכיוון שאמרתי לו שאני נכה הוא לא החרים לי את האוטו.
בבקשה תייעץ לי מה לעשות. כולם אומרים שאני חייבת לקחת עו"ד אך בעקבות היותי נכה ואני לא עובדת, אני לא יכולה להרשות לעצמי לקחת עו"ד. האם יש סיוע משפטי או שאוכל לייצג את עצמי?
גליה שלום,
אני מבין שהיה לך יומולדת "שמח".
1 - עבירת הנהיגה בשכרות הינה אחת מן עבירות הנהיגה החמורות ביותר, אשר לא בכדי נקבע בחוק כאחד מרכיבי העונש - פסילה בפועל של שנתיים ימים.
2 - את בהחלט לא "חייבת" לקחת עו"ד אם כי לאור הפתיח המפחיד קמעה אם כי משקף את המצב החוקי . עם זאת, המצב הפסיקתי מעט שונה וקצרה היריעה מלהסביר. לכן לסיכום נק' זו רצוי מאוד לקחת/ לקבל ליווי של עו"ד.
3 - שמת לב יש אפשרות "לקבל" ליווי של עו"ד מהסנגוריה הציבורית אם כי במשורה.(עלייך להגיש בקשה+לעמוד בקריטריונים+לצרף תצהיר ).
בכל שאלה ספציפית יותר את מוזמנת לפנות אלי ישירות,[משרדי מפורסם באתר זה בקטגוריה של עו"ד לתעבורה].
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר