היי,
יש לי שאלה עקרונית: אם אני מתעד בוידאו רכב מבצע עבירת תנועה, האם התיעוד לכשעצמו הינו ראיה מספיק טובה כדי להגיש כתב אישום \ קנס לבעל הרכב? הבנתי שבמקרה כזה אצטרך לבוא ולהעיד בבית המשפט על אמינות הצילום, האם זה נכון?
תודה,
יובל
יובל שלום,
מסקנתך נכונה - צילום/הסרטה הם "מסמך" עפ"י פק' הראיות. לפיכך, על מנת להציגן בבית המשפט נדרש עורך אותה ראייה(מסמך) לבוא ולהעיד.[וכמובן אף להיחקר עליהם].
עוד עניין-בעקרון ניתן להרשיע אדם על סמך ראיה בודדת אם היא מהימנה וביהמ"ש מייחס לה משקל.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודה על התשובה דורון, אך היא מעוררת בי שאלה נוספת: אני מניח שכשמצלמה משטרתית (מהירות או בצומת) מצלמת, אף אחד אינו נדרש לאשרר את מהיימנות הצילום והוא מתקבל כמות שהוא. (א) האם אני צודק? (ב) כיצד מוודאים את מהיימנות הצילום (כלומר, יבוא ישראלי ויגיד ששוטר ערך את התמונה לאחר שצולמה... כיצד סותרים טענה זו)? האם מדובר בעניין טכנולוגי?
תודה,
יובל :)
יובל שלום,
אנחנו גולשים ל"שיעור בדיני ראיות"...
מצלמות משטרתיות הן בעלות חזקת אמינות עפ"י הפסיקה, אך נדרשות לעבור כיול תקופתי. (להבדיל ממצלמה של מאן דהוא).
ניתן להגיש את הצילומים כראיה, גם ללא השוטר שפיתח את סרט המצלמה (מגיש תע"צ-ללא צורך בעד מאמת).
ישנן דרכים רבות לסתור ולתקוף את המצלמות אך כאן לא המקום לפרטן.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר