שלום, לפני כשנתיים עבדתי בחברה שהקצתה לי ולעוד עובד רכב. באותו הרכב נעשתה עבירת מהירות (שנתפסה על ידי מכמונת מהירות). הקנס על אותה עבירה הגיעה לעובד ששהרכב היה רשום על שמו, אך הוא סיים לעבוד בחברה כחודש לפני העבירה. כעבור כמה חודשים שהקנס טפח לכפל קנס, אותו עובד לשעבר פנה לחברה ואמר שהוא לא זה שנהג ברכב. החברה בעקבות ליקויי ביוקרטי התחילה לחפש מי רכב באותו הרכב בתאריך העבירה. בינתיים עברו חודשים רבים הקנס טפח ואני כבר הפסקתי לעבוד בחברה. כשלבסוף החברה פנתה אלי היא רצתה שאני או העובד השני נשלם את הקנס. כיוון שלא היה רישום אצלי בנוגע לנהיגה על הרכב, ואצל העובד השני כן היה רשום שהוא לא נהג לקחתי על עצמי את האחריות על העבירה אבל אמרתי לחברה שאני לא מוכן לשלם את כפל הקנס כי כל העיכוב היה לא באשמתי. עברו עוד כמה חודשים והחברה פנתה אלי שוב ואמרה שאני בכל מקרה לא יכול לשלם את הקנס כי המשטרה לא מוכנה להעביר אותו על שמי. כעת כבר עברו עוד 4 חודשים (בסהכ כל הסיפור נמרח שנתיים) ואותו עובד לשעבר שעל שמו הקנס תבע את החברה ואותי. אשמח לכל עצה בנושא, האם עלי לקחת עורך דין או מה אני אמור לעשות תודה לכל מענה.
אריאל שלום,
התביעה שמגיש העובד השני היא תביעה אזרחית. אתה נחשב כנתבע וככזה מגיעה לך הזכות להגיש כתב הגנה לטענות שיעלו בכתב תביעתו של העובד (ויש לך כאלו לטענתך).
הייתי ממליץ לקחת עו"ד שעוסק בתביעות כספיות (בתחום האזרחי).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר