היי, נסעתי לבדי בכביש החוף צפונה (מהירות מותרת 90קמש) באחת השבתות באוגוסט לפנות בוקר. בקטע שבין זכרון יעקב לעתלית, חושך מוחלט, לפתע נפתחו אורות מהשוליים והבהובים של משטרה אשר התחילה לנסוע אחרי וקראה לי לעצור בצד. השוטר זימן אותי לרכב שלו והראה לי 170 קמש על צג (מכשיר דבורה) זימן קצין אשר פסל לי את הרשיון על המקום ל30 יום וזימן אותי למשפט בנובמבר.
א. אני לא יודע בודאות באיזו מהירות נהגתי אך לבטח לא עברתי את הקמש150 כי יש לי פונקציה ברכב אשר מתריעה כאשר עוברים את המהירות הזו- דבר אשר לא קרה.
ב.בזמן ההמתנה לחבר שיבוא לאסוף אותי השוטר הראה לי כי מכשיר הדבורה מכוון למדידת שני כיווני התנועה.
ג. אני לא מצליח להיזכר במצב המכוניות האחרות על הכביש באותו רגע.
ד. אני נהג חדש אשר נגמר בינואר (כחודש וטיפה לאחר המשפט בתאריך המקורי) ואם זה משנה אני חייל בשירות הקבע, משרת בחיל המודיעין.
ה. עבירה אחת בעבר, עבירת מהירות בדרגה הכי קלה (קנס בלבד)
ו. הייתי דיי בהלם כך שלא בדיוק הכחשתי את העניין בפני השוטר באותו לילה..
עכשיו יש לי כמה שאלות שאני אשמח לשמוע את חוות דעתכם:
1. מותר לרכב משטרה לעמוד בשוליים של כביש מהיר בחושך מוחלט? (זה דיי מסריח..)
2. שווה לדחות את התאריך של המשפט בחודש וקצת עד לאחר שיסתיים תקופת הנהג חדש?
3. איך אפשר להוכיח כי הדבורה אכן לא תפסה אותי? איך תראה עדות השוטר כשאני אכחיש?
4. לקחת עורך דין או שהעניין אבוד? אשמח להמלצות ממקרים דומים
5. אפשר להגיע להסדר שהוא לא שלילה מוחלטת לתקופה ארוכה? נניח שלילה על תנאי? או הארכת נהג חדש? או שלילה לכמה חודשים?
1. כן
2. כן
3.צריך לראות איך הפעילו את המכשיר, כיול, קשר עין ועוד.
4. כמעט תמיד עו"ד ישיג תוצאות טובות מנהג שאינו מיומן בנושאי אכיפה אלקטרונית של עבירת המהירות.
5. לעניין העונש זה יהיה לא מיקצועי לייעץ ללא חומר חקירה ופרטים נוספים.
במידה ותרצה ייעוץ ספציפי אתה מוזמן לייצור קשר ישיר עם משרדי.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר