שלום, שוטר תפס אותי ונתן לי דוח. סרבתי לחתום על הדוח, אבל שילמתי אותו במועד. יום אחד אני מגלה בדואר כפל קנס על דוח שלא קיבלתי. כשבדקתי ראיתי שמדובר בדוח נוסף שנכתב מיד לאחר הדוח הראשון ששילמתי. מסתבר שהשוטר כתב 2 דוחות - האחד קיבלתי ביד והשני לא נמסר לי ולא ידעתי על קיומו - גם לא צויין בפניי שיש כוונה לרשום לי עוד דוח. אני לא יודע מה לעשות שכן מצבי הכלכלי אינו מאפשר לי לשלם כפל קנס. כל שכן הוא לא מגיע לי.
איגור שלום,
זה מקרה מעניין ומוזר כי לפי הנתונים שמסרת באותו מועד רלוונטי ביצעת 2 עבירות. על העבירה האחת קיבלת דו"ח ביד והודעת קנס על העבירה השנייה בדואר.
לשוטר יש הנחיות פנימות לתת דו"ח על העבירה החמורה יותר.
לעניין כפל הקנס אם אכן הוא לא נשלח בדואר רשום אל כתובתך אתה בהחלט יכול לבקש מהמרכז לגביית קנסות את הפחתת הריבית.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודה על תשובתך,
אולם הבעיה שלי הנה שככל הנרא מה שקרה היה שהשוטר כתב לי דוח מבלי לומר לי דבר - כנראה עשה זאת לאחר ששחרר אותי כי התרגז על כך שסירבתי לחתום לו על הדוח הראשון.
מאחר ולא ידעתי על הדוח הזה אלא רק כשקיבלתי כפל קנס בדואר - עולה השאלה האם אני צריך לשלם כפל קנס (בלי קשר לריבית) והאם אני בכלל חייב לשלם את הדוח?
תודה,
איגור
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר