קיבלתי דו"ח על דיבור בפלאפון בזמן נהיגה. בעת קבלת הדו"ח, ומתוך לחץ, אמרתי שהתקשרו לברר מתי אני מגיעה לעבודתי וכך גם נרשם בדו"ח. למעשה השיחה התנהלה קצת יותר.
אני מעוניינת להגיש בקשה לביטול\הקלה\המרה לאזהרה.
אין לי עבירות קודמות.
מהם השיקולים של המשטרה בעניין זה?
האם המשטרה בודקת את משך השיחה? האם יש לה אפשרות לקבל פלט שיחות?
טל שלום,
הדברים שאמרת נחשבים ל"ראשית הודיה" הגם שבעבירה זו לא נדרשת המשטרה להוכיח "דיבור" כי אם "שימוש" שמשעו רחב בהרבה וקל יותר להוכחה.
את יכולה לקבל את פלט השיחות היוצאות ממפעילת הסלולאר. לעניין פלט השיחות הנכנסות את צריכה לקבל צו מביהמ"ש (אך אין טעם כי הודית שנכנסה שיחה).
כעת לאפשרויות העומדות בפנייך: א. אם את נהגת בעלת וותק של 10 שנות נהיגה וב-5 השנים האחרונות לא ביצעת עבירת תנועה- עלייך לבקש את המרת הדו"ח באזהרה[שימי לב שבבקשה מעין זו עלייך להודות בביצוע העבירה ולבקש מחילה], יש לך 30 ימים לעשות זאת מיום קבלת הדו"ח.
לאור הנתונים שמסרת לא נראה לי שכדאי לבקש את ביטול הדו"ח וזו גם אופציה חילופית לבקשת המרה באזהרה, כך שהייתי ממליץ על החלופה הראשונה.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
שכן אם יהיה כזה, דבריי הרשומים בדו"ח ומשך השיחה בפועל יסתרו זה את זה. שאלתי היא האם המשטרה בודקת עניין זה כחלק משיקוליה בהמרת הדו"ח לאזהרה? מהם השיקולים?
בנוסף, יש לי רישיון כ5 שנים ובהן מעולם לא ביצעתי עבירת תנועה. האם זה קביל גם כן?
בבקשה להמרה לאזהרה, עליי לציין במפורש שאני מעוניינת שימירו את הקנס לאזהרה? או רק לבקש הקלה?
תודה רבה על תשובותייך,
טל
טל שלום,
הקריטריונים בהמרה לדו"ח אזהרה הם כמו שציינתי לעיל.(וותק, עבר תעבורתי, חומרת העבירה והודיה). כמובן שנהג המעוניין בהמרה צריך לציין זאת בבקשתו.
לצערי עפ"י הנתונים בשאלתך הנוכחית את לא עומדת בתנאים להמרה.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר