המקרה שלי בקצרה:
נשפטתי שלא בפניי על עבירה משנת 2007 בפסיקה ניתן קנס ע"ס 1550 ש"ח שבשל חוסר ידיעתי במשך הזמן צבר פיגורים ל2500. בנוסף לכך ובעקבות כך לא נשלח לי חידוש רישיון ויצא ששנתיים נהגתי ללא רישיון בתוקף. גיליתי זאת והגשתי בקשה לביטול גזר דין. על מנת לקבל רישיון זמני על לעת הדיון נתבקשתי לשלם את הקנס אשר יוחזר לי במידה ויבוטל - לכן שילמתי 2500 ש"ח למרכז לגביית קנסות והצטיידתי ברישיון נהיגה זמני. עת הדיון בבית המשפט הגיע שבו פסק השופט בצדקתי ביטל את גזר הדין והקנס הקודם החזיר לי את רישיון הנהיגה שלי וקבע עונש בסך 800 ש"ח על מנת לסגור את זה באותו היום מבלי להמשיך לעוד דיונים. כבוד השופט ציטט באוניי באופן ברוו כי על בית המשפט חלה חובת קיזוז וכי ה800 ש"ח ירדו ממה שכבר שילמתי ועל הנותר אקבל החזר. היום אני מקבלת טלפון ממזכיר בית המשפט שדורש ממני לשלם את הקנס של ה800 ואח"כ שיפנה לקבלת החזר. אני קיבלתי הוראה מפורשת משופט! כיצד אני יכולה לטפל בזה והיכן אני יכולה למצוא פירוט מלא של הזכות לקיזוז?
תודה מראש על העזרה !
לי שלום,
את צריכה לכתוב מכתב למרכז לגביית קנסות,(לצרף שוברי תשלום קודם+החלטה לביטול פס"ד + גזר הדין החדש).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
הוא ציין במפורש שעליי לשלם גם את ה800 ש"ח ואח"כ שאני אבדוק על ההחזר - עדיין לעשות את מה שרשמת ?
לי שלום,
אינני יודע מהו התאריך האחרון לתשלום בשובר ע"ס 800 ש"ח.
כדי להיות מכוסה, את באמת יכולה לשלם כעת ולשמור את הקבלה ורק לאחר מכן לבקש את החזר הקנס הקודם (אגב הוא מוצמד ריבית ומדד).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודה רבה !
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר