שלום רב,
קיבלתי בדואר רשום דוח ממועצה אזורית, במקום מרוחק ממקום מגורי ובמועד בו אני בטוח כמעט במאה אחוז שלא הייתי במקום. למען האמת נראה לי שמעולם לא הייתי במקום בו נרשם לכאורה הדוח.
עוד דבר מוזר הוא שמלבד למספר הרכב שלי, לא מצויין מה סוג הרכב ולא מה הצבע שלו - אלמנט מוכר מהדוחות העירוניים שאני רגיל לקבל (וגם לשלם).
חוץ מלכתוב להם ולהגיד שלא נכחתי במקום מה עוד אפשר לעשות? הרי זו המילה שלי נגד המילה שלהם...
האם אפשר לדרוש לראות צילום של הרכב החונה לא כחוק? או העתק מהדוח המקורי שנרשם אולי בכתב יד - ואז אגלה שנפלה טעות לגבי מספר הרכב?
ומה לגבי זה שלא רשום בכלל מה סוג הרכב והצבע שלו? הרי בדוחות אחרים אם טועים בסעיפים האלה זו עילה בפני עצמה לביטול הדוח?
אשמח לסיוע
תודה רבה
חיים שלום, אתה יכול בהחלט לבקש את צילום רכבך החונה לכאורה בניגוד לחוק(אם קיים כזה) , הבעייה שזה לוקח זמן ויש לך 30 ימים לבקש את ביטול הדו״ח. הייתי ממליץ לשלוח בקשה לביטול + לצרף ראיות לטענת האליבי שלך (במקום אחר הייתי), לדוגמא: כרטיס עובד המראה שביום ובשעות הרלוונטיות נכחת בעבודה, ביצוע פעולה בסניף בנק וכיוצ״ב . בברכה, מנהל פורום תעבורה, דורון ויגלר, עו״ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודה על התשובה, אבל כל העניין הוא שאין לי אליבי. הדוח ניתן לכאורה ביום שישי אחה"צ.
לכן שאלתי:
א. מה קורה אם אין להם תמונה? על מי חלה חובת ההוכחה?
ב. איך יתכן ששלחו לי דוח שלא מפרט את סוג הרכב ואת צבעו?
ג. האם מותר לי לדרוש לראות את הדוח המקורי שנכתב ?
ד. איך כל אלה יכולים לסייע לי בדרישה לביטול הדוח.
תודה
חיים שלום, א. אי רישום סוג הרכב וצבעו מהווה פגם בדו״ח, יש סיכוי רב לטעות בזיהוי. ב. חובת ההוכחה שהרכב עבר עבירה חלה על הרשות המקומית. עם זאת, הראיה אינה בהכרח צילום. הם לא מחוייבים לצלם. ג. אתה בהחלט יכול לבקש את העתק הדו״ח המקורי ( לא תמיד הם שולחים). ד. פגמים בעריכת הדו״ח וטענת אליבי בהחלט יכולים לגרום לביטול הדו״ח. ה. במידה ולא ייסכימו לבטל, עדיין ביכולתך תוך 90 ימים לבקש להישפט ושם בפני השופט להוכיח את טענותיך. בברכה, מנהל פורום תעבורה, דורון ויגלר, עו״ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר