שלום, יש לי גבס זמני (חודש) ברגל שמאל מהכף רגל ועד מתחת לברך- כלומר אני יכולה לכופף את הרגל.
ברמת העיקרון אין הגבס מפריע לי לנהוג, שכן רגל ימין הינה חופשיה, אך רציתי לדעת אם יש איזשהי הגבלה חוקית על נהיגה במצב זה.
תודה
נגה שלום, תקנות התעבורה אוסרות על נהג לנהוג ברגע שאין לו יכולת שליטה ברכב. לדבריך הגבס אינו משפיע על השליטה על אף שגם בנהיגה ברכב אוטמטי יש חשיבות לרגל שמאל ליצוב הגוף בפניות ובבלימות. תקשי ותאמרי שגם נכה קטוע רגל שמאל יכול לנהוג, אשיב שהוא רשאי לעשות זאת רק לאחר שעמד בתנאים שהציבה רשות הרישוי. לא ממליץ לך לגשת ולקבל אישור כי משרד הרישוי יפנה אותך למכון הרפואי לבטיחות בדרכים. עפ״י הבנתי את החוק יש חובה לדווח למשרד הרישוי על כל שינוי בריאותי ושבר הינו בהחלט שינוי אם כי זמני(אי לכך, בשעת תאונה או בדיקת משטרה הנטל להוכיח אי ירידה בשליטה ברכב יהיה קשה מנשוא). בברכה, מנהל פורום תעבורה, דורון ויגלר, עו״ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר