בשבוע הבא יש לי דיון הוכחות בנוגע לקנס שקיבלתי מעיריית תל אביב. אני מעוניין להביא עימי 3 עדים שנכחו במקום. רציתי לשאול אם צריך לקבל אישור מבית המשפט לעשות זאת, או פשוט צריך להביא את העדים?
יוגב שלום,
עפ"י הקבוע בסעיף 106 לחסד"פ : "בית המשפט יזמין, לבקשת בעל דין, כל אדם להעיד במשפט, זולת אם היה סבור שאין בהזמנת אותו אדם להועיל לבירור שאלה הנוגעת למשפט, וכן רשאי בית המשפט להזמין עד מטעמו. הזמנת עד תהיה בהמצאת הזמנה בכתב לעד או בהודעה בעל-פה לעד על ידי בית המשפט בשעת דיון".
לכן במידה ואתה מעוניין בעדי הגנה עליך לפנות למזכירות בית המשפט לתעבורה בו ייתקים דיון ההוכחות ולהגיש "בקשה להזמנת עדים". במעמד הגשת הבקשה, תתבקש להפקיד בקופת בית המשפט שכר בטלת העד ודמי נסיעה.( עבור כל עד המוזמן להעיד).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודה רבה!
ואם העדים פשוט יגיעו (הם חברים שלי, לא כאלה שיבקשו דמי נסיעה ושכר בטלה), השופט יסרב לשמוע אותם?
יוגב שלום,
בדרך כלל השופט לא ייסרב.
אגב, אתה יכול להזמינם לדיון ובאופן ספונטני לאחר עדותך (בדר"כ נאשם הוא עד הגנה ראשון),לומר כי עד/עדים לאירוע בשם פלוני אלמוני נוכח/ים כאן באולם וניתן לשמוע את עדותו/ם.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר