נהגתי ברכב והחזקתי בפלאפון בלי לדבר בו כמובן רק החזקתי בו תפס אותי שוטר ונתן לי קנס של 1000 שקל גם השוטר רשם בדוח שרק החזקתי בטלפון ללא דיבור שאלתי האם אני יכול ללכת למשפט האם יש לי סיכוי
יוסי שלום,
תקנה 28(ב) בה אתה מואשם מדברת על "שימוש" ולא קר דיבור.(שימוש פורש בפסיקה כרחב יותר).
אתה תמיד יכול תוך 90 ימים מקבלת הדו"ח לבקש להישפט, השאלה האם טיעונך יישכנעו את ביהמ"ש?
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
שלום,
קיבלתי דו"ח ע"ס 100 ש"ח ו-6 נקודות כשנתפסתי מדבר ברמקול של המכשיר כשהמכשיר בידי, בנסיעה איטיתמאוד . ברכבי מותקנת דיבורית קבועה, אך בשל תקלה נקודתית במכשיר הוא לא התחבר אליה, כיצאתי מהחניון, ולא הספקתי למצוא מקום לעצור. הדו"ח עצמו כתוב עם שגיאות כתיב, שגיאות עובדתיות ואינו מובן באופן חלקי.
אני יודע שאפשר לשלוח בקשה לביטול הדו"ח או המרתו באזהרה.
אני לא אלך למשפט בנושא הזה - אין לי נקודות קודמות מהשנים האחרונות ועו"ד כנראה יעלה יותר מתשלום הדו"ח.
השאלה היא כיצד לכתוב את המכתב.
האם להודות בעבירה ולכתוב שמובנת לי חומרתה אך אני נהג זהיר וברכבי מותקנת דיבורית קבועה ובה אני משתמש. או לציין גם את השגיאות שבדו"ח?
החזקתי את הטלפון ביד ודיברתי ברמקול, בנסיעה איטית מאוד (כ- 20 קמ"ש) באזור תעשיה, חגורה כחוק. עבירה ראשונה בחיים. השאלה אם אני מערערת אם יש לי סיכוי?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר