שלום,
לפני כ- 3 שבועות קיבלתי דו"ח ע"ס 1000 ש"ח - שימוש בטלפון נייד שלא באמצעות מיקרופון מותקן ברכב.
כאשר עמדתי בפקק בכביש בעל שני נתיבים לכל כיוון, קיבלתי מייל, הוצאתי את הפלאפון מהכיס ובדקתי את המייל אשר קיבלתי - כל זה כאשר הפלאפון מונח על הברך שלי. באותו הרגע, שוטר שהיה ברכב אזרחי בנתיב ימני ברכב מקביל אלי (אני עמדתי בנתיב השמאלי) סימן לי לעצור ונתן לי דו"ח על שימוש בפלאפון. בדו"ח הוא רשם: "במהלך אכיפה ובזמן עומס נסעתי בנתיב ימין כאשר במקביל נסע הרכב הנ"ל. הבחנתי בנהג אוחז בפלאפון נייד ביד ימין ונראה מסמס. סימנתי לנהג לעצור".
אני בתגובתי לא הכחשתי ואמרתי לו את האמת - בדקתי מייל. זה מה שנרשם גם בסעיף "תגובת הנהג" בדו"ח.
אם הייתי חושה קצת הייתי יכול להוציא מהתיק שהיה ליידי ספר ולהגיד לו שתוך כדי הפקק קראתי ספר כי הוא לא ראה את הפלאפון בעיניו.
האמת היא שהשוטר לא היה יכול לראות ממקום הימצאו שהשתמשתי בטלפון נייד כיוון שכאמור הטלפון היה מונח על ברכי. בגלל זה בדו"ח הופיעו המילים "נראה מסמס" ולא "מסמס". בנוסף קראתי את החוק המדבר על שימוש בטלפון נייד. החוק לא מדבר על בדיקת מיילים, אלא רק על איסור שליחה וקבלה של SMS (למרות שמדובר תכלס באותו דבר).
השאלה שלי היא האם אני יכול להוציא פה משהו ולבקש להישפט או שהסיכוי נמוך ועדיף לגמור עם זה ולשלם את הקנס?
תודה רבה,
נדב
נדב שלום,
אתה נראה לי די בקיא בנושא.
הפסיקה אכן הרחיבה את המושג "שימוש" לכל פעולה פונקציונאלית שעושים עם הנייד לרבות : חישובים, צילום ומיילים.
לכן הטיעון הזה לא יתפוס על פי ניסיוני והערכתי.
עם זאת, הטיעון של חוסר קשר עין ו"ניחוש" השוטר יכול אולי לעזור אם כי בדבריך הודית בביצוע העבירה.
תעשה שיקול של עלות מול תועלת....
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר