כהולך רגל עברתי צומת באור אדום ושוטרת רשמה לי אזהרה עם עותק לידיי.אני מבין שאם אתפס שוב ירשם לי דוח.האם אזהרה זו מוגבלת בזמן?האם רישום במאגר המשטרתי אזהרה או דוח ממש]בעברה כזו עשויה להחשב כפלילית או אחרת?
אקו שלום,
נרשם דו"ח אזהרה.
אזהרה זו אינה מוגבלת בזמן (אך עפ"י הנחיות המשטרה אם יעברו 5 שנים ללא עבירות ותעמוד בקרטריונים נוספים תוכל לקבל אזהרה שוב).
יש רישום של דוחות אזהרה הנפרד מהרישום התעבורתי.
לא זה לא נחשב לרישום פלילי במובן של המרשם הפלילי (ר"פ).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
האם הובן שמדובר באזהרה בתנאי של העדר רישום קודם?קראתי פה שאזהרה כזו היא שנתיים.או שהבנתי לא נכון ?נפרד מהרישום התעבורתי הוא פלןס?מה הם הקריטריונים הנוספים?
אקו שלום,
התנאים להמרה באזהרה הם: סוג העבירה, וותק בנהיגה של 10 שנים, 5 שנים אחרונות ללא עבירות תנועה והודיה בביצוע העבירה.
רישום נפרד הוא יתרון כי אם תגיע בעתיד לביהמ"ש המשטרה לא תוכל להציג את דו"ח האזהרה כ"עבר תעבורתי".
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר