בשבוע שעבר הסעתי את ביתי לחוג אנגלית שמתקיים מידי שבוע במרכז המסחרי במודיעין.
כשעצרתי את הרכב פנה אלי כשחניתי שוטר שנראה על פניו כמי שבא להיכנס למרכז המסחרי לעיסוקיו, בטענה מדוע אני מדבר בטלפון.
השבתי לשוטר שאני לא מדבר בטלפון בנסיעה וכי קיבלתי הודעה וכנראה שהוא ראה שהרחקתי את הטלפון ממני.
הושטר נאם לי כי הוא נלחם בתאונות הדרכים שהוא רוצה למנוע את התאונה הבאה, הסברתי לשוטר בנימוס רב ובאדיבות שאני מסכים עימו שלא צריך לדבר בנסיעה ושאני נהג זהיר ומקפיד על חוקי התנועה ואין לחובתי נקודות בשנים האחרונות.
השוטר רצה ללכת ואז נעצר ואמר לי אולי תקבל דו"ח של 1000 ש"ח אז תלמד וביקש רשיון נהיגה.
השוטר מסר את רשיון הנהיגה לאדם נוסף שהיה ברכב המשטרה ונכנס לעיסוקיו במרכז המסחרי. לאחר מספר דקות יצא נכנס לרכב ולאחר עוד מספר דקות חזר עם הדו"ח מסר לי את הדו"ח חתמתי ונסעתי לביתי.
שהגתי לביתי נדהמתי לראות כי השוטר שהתברר שהוא מתנדב,( היה רשום בדו"ח) רשם כי ראה אותי נוסע מדרום לצפון שאני מדבר במכשיר הטלפון. עובדות אלו אינן נכונות היות והשעה הייתה שעת חשכה והשוטר לא הבחין בי עד שלא חניתי ת להוריד את ביתי מהרכב.
השוטר הבחין בי רק מכיוון שחניתי להוריד את ביתי והחניה הייתה בכניסה למרכז המסחרי.
דבר נוסף השוטר שכח לציין תאריך ושעה על גבי הדו"ח, ממש רשלני מצידו.
אין לחובתי הרבה עבירות תנועה משנים קודמות, האחרונה למיטב זכרוני הייתה בשנת 2005 .
אני נוהג כחוק ובהתחשבות רבה כפי שנהוג בנהיגה מערבית מתקדמת ולא היה מקום לתת לי דו"ח, הרגשתי כי השוטר פשוט רצה לרשום לי דו"ח.
הכנתי את מכתב הערעור כולל אישור משרד הרישוי שאין לחובתי נקודות.
שאלתי הינה האם ניתן לבטל דו"ח בגין היעדר רישום תאריך ושעה על גבי הדו"ח?
בתודה מראש,
אבי חשן
אבי שלום,
אין ספק כי אי רישום התאריך ו/או השעה על גבי הדו"ח מהווים פגם.
פגם זה אינו מהותי וניתן בנקל לתיקון או השלמה, מאחר ובפנקס הדוחות ניתן לאתר עפ"י מספר דו"ח את הדו"ח שניתן לפניך ואחריך וע"י כך להשלים או שנרשם מזכר מגבה.
לעניות דעתי הסיבות היותר מהותיות לביטול הדו"ח הם: 1 -לא נדרשת לעצור בשעת ביצוע העבירה אלא רק בעת החנייה פנה אליך השוטר(אם ראה אותך קודם לכן מדוע לא ביקש ממך לעצור בצד?).
2-בנוסף הדו"ח ניתן בשעת חשיכה כך שצריך להיות מצויין בדו"ח שנשמר קשר עין מרגע הביצוע ועד העצירה.
בכל מקרה יש לך 30 ימים לבקש את ביטול הו"ח (תצרף כל ראיה+העתק דו"ח).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר