עצירה מוחלטת בשלט עצור, לאחר גלישה ממרכז הצומת פגעתי ברכב. הנפגעת הגישה תלונה במשטרה (לאחר ביקור בביה"ח), בשטח הפגיעה נראתה קלה, בפועל כנראה הנפגעת "מנפחת" את הנזק שנגרם לה. לשאלתי, אני נוהג 20 שנה ללא עברות כלל(!) זומנתי לחקירה בשבוע הבא. מה צפוי לי? אם יוגש כתב אישום זה יכול להגיע לשלילה? ואם כן יש דרך למנוע זאת? (בכל זאת, אין לי אפילו עבירה אחת).
תודה.
אילן שלום,
ראשית, עפ"י החוק זו נחשבת לתאונה עם נפגעים.
שנית, עליך להגיע לחקירה(עדיף להתייעץ עם עו"ד בטרם הגעתך למשטרה)..כי דבריך פעמים רבות יכולים לשמש כנגדך.
לעניין הסיכוי להגשת כתב האישום - תלוי בחומר החקירה שיש בידי המשטרה.
לעניין הפסילה- אם יוגש כתב אישום סביר להניח שיכללו בו סעיפי אישום הדורשים 3 חודשי פסילה מינימום.
עברך התעבורתי הדל אינו שיקול להגשת/אי הגשת כתב אישום אלא יכול להיות אחת מן הסיבות להקל בעונש.
באם תהיה מעוניין ביותר פרטים, אתה מוזמן ליצור קשר ישיר.[משרדי מפורסם באתר זה בקטגוריה של עו"ד לתעבורה].
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר