שלום רב, קיבלתי דו"ח חניה שהעבירה המופיעה בו היא "קוד 55-תמרור אין עצירה" ובהערות ציין הפקח כי היה סימון אדום לבן. יש לציין כי אבני השפה אמנם צבועות אך אין תמרור אין עצירה לאורך הרחוב. תמרור אין עצירה ניצב רק בכניסה לשכונה ולאחריו יש כיכר, ואני כבר חניתי מעבר לכיכר ברחוב אחר שכאמור לא קיים בו תמרור. האם הקנס חוקי? כשכתבתי לעיריה הודיעו לי שסימון אדום לבן הוא כמו תמרור. האם יש לי עילה ללכת למשפט?
תודה מראש, איילת
איילת היקרה,
עפ"י הקבוע בתקנה 1 לתקנות התעבורה אשר עניינה הגדרות, נקבע כי :"תמרור" - כל סימון, אות או איתות, לרבות רמזור, שקבעה רשות התימרור המרכזית ואשר הוצב או סומן על פי הסמכה או על פי הוראה מאת רשות תימרור כדי להסדיר את התנועה בדרכים או כדי להזהיר או להדריך עוברי-דרך".
מכאן שסימון על פני/לצד הכביש נחשב לתמרור לצורך דיני התעבורה.
לעניות דעתי אין טעם לפנות לערכאה משפטית (קחי בחשבון שהפקח כפי הנראה גם צילם את כלי הרכב בעת ביצוע העבירה).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר