שלום רב. ביום שישי האחרון נתפסתי מסיע 3 נוסעים חוץ ממני למרות שאני עדיין נהג חדש (הוא נגמר ב15.1.2011). התפיסה הייתה בתוך מושב בצרה (למרחק קצר מאוד - אם זה משנה משהו). כמובן שנשלל רשיוני לחודש, וכשאר הגעתי עם אבי למשטרה ביום ראשון גם נפסל הרכב לחודש, מה שהפתיע אותי מאוד. יש לי 2 שאלות:
1) האם זה נפוץ שבגלל עברה כזאת לוקחים את האוטו? חשוב לציין שזאת העבירה הראשונה שלי ויש לנו רק אוטו אחד..
2) נקבע לי משפט ל13.4 (אחרי שכבר ייגמר לי הנהג חדש). רציתי לדעת איזה עוד עונשים אוכל לקבל? קנס? טסט ותיאוריה חדשים+נהג חדש במשך שנתיים נוספות? אולי בכלל כלום?....תודה רבה מראש
יותם שלום,
שאלת הרבה שאלות, אנסה לענות בקצרה(אם תרצה יעוץ וליווי תוכל ליצור קשר ישיר-משרדי מפורסם באתר זה בקטגוריית עו"ד לתעבורה).
1- מאחר והמשפט צפוי ל04/11 אזי ההרשעה תהיה בזמן שאינך נחשב ל"נהג חדש" וזה יתרון.(כל זאת בתנאי שבמהלך השנתיים האחרונות עמדת בתנאים מסוימים).
2-העונש הצפוי הוא עפ"י החוק פסילת מינימום של שלושה חודשים+רכיב של פסילה על תנאי+קנס.
הייתי ממליץ בחום על טיפול עו"ד תעבורה בתיק מעין זה.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
את חבר שלי תפסו לפני כמה חודשים נוסע במהירות של 112 קמ"ש במקום שבו מותר רק 70. הוא גם קיבל שלילה לחודש. בניגוד אליי, לו לא לקחו את האוטו גם והמשפט שלו היה כשהוא עוד היה נהג חדש. הוא הצליח לדחות את המשפט לאחר סיום הנהג חדש. הוא קיבל 850 שקל קנס וזהו. האם מה שביצעתי נחשב לעבורה חמורה יותר על פי החוק? ודבר נוסף, בקשר למה שאמרת שאקבל במפשט שלושה חודשים של פסילה, זה אומר רק את החודשים האלו נכון? כלומר הכוונה שלך שזה יתרון שהמשפט אחרי הנהג חדש הוא שלא אצטרך להיות נהג חדש במשך שנתיים נוספות?
דבר אחרון, לא מצאתי באתרך דרך ליצור קשר אשמח אם תוכל לעזור לי בזה כי אשמח גם לקיום פגישה
יותם שוב שלום,
1- לעניין עבירת המהירות של החבר אתייחס בקצרה כי אינני יודע אם הדרך הייתה עירונית/בינעירונית - ההבדל הוא שאם זו דרך עירונית החריגה היא ב-12 קמ"ש מעבירת קנס ואילו במידה והדרך הייתה בינעירונית החריגה מינורית של 2 קמ"ש בלבד.
2 -עוד דבר ישנם מכשירי אכיפה של המשטרה שאינם מכויילים בכיול תקופתי ולכן כפי הנראה זו התוצאה.
3- גם בעבירה אותה ביצע חברך הייתה סמכות לקצין לפסול מנהלית את רישיונו ל -30 יום, ההחלטה שלהם היא בדר"כ שרירותית.
4 -אמרתי שהחוק קובע מינימום(תוספת ראשונה בפקודת התעבורה) ביהמ"ש יכול להשית עונש כבד יותר ובנסיבות מסוימות אף מופחת.
5 - תרצה ליצור קשר תקיש את הערך "עו"ד דורון ויגלר" בגוגל.
בברכה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
האם לדעתך אצטרך לעבור מבחן תיאוריה וטסט חוזרים או להיות נהג חדש במשך שנתיים נוספות?
יותם היקר,
אי לי מספיק נתונים על עברך התעבורתי מאז הוצאת רישיון הנהיגה ולכן תשובתי כללית.
במידה ואתה עומד בקריטריונים ולא הורשעת בעבירה מן התוספת השלישית בפקודת התעבורה, ותורשע כעת בהיותך לא תחת הסטטוס של נהג חדש... לא תדרש להיות נהג חדש בשנית.
אך כפי שציינתי בעבר רצוי להיות מלווה בעו"ד.
בברכה,
דורון ויגלר, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר