לפני מספר ימים קיבלתי בדואר רשום מעיריית י-ם "התראה אחרונה לפני נקיטת צעדי אכיפה" על עבירת חניה שכביכול בצעתי לפני שנה וחצי! עם דרישה לתשלום תוך ימים ספורים.
זו פעם ראשונה ששמעתי על הדוח ולא קיבלתי שום הודעה קודמת בנושא (ומעולם לא התעלמתי דואר רשום).
ההודעה אינה מפרטת את העברה (לא ברור במה מדובר ובמה אני מואשם) לא ניתנה לי אפשרות להתגונן או להשפט והפעלו מנגנונים של כפל קנס.
פניתי לעיריית י-ם בבקשת ביטול וציינתי שלא זכור לי מקרה כזה וכיוון עברה כבר יותר משנה מהתאריך הנקוב הרי שחלה התישנות. כמו כן במידה ולא יבטלו ביקשתי לקבל העתקים של הודעת הקנס המקורית, אישורי משלוח בדואר רשום של הודעות קודמות -במידה ונשלחו.
היום התקשרתי לוודא שקיבלו את פנייתי ונענתי כי נשלחה לי תשובה שמכתבי התקבל ללא תצהיר. הוסבר לי שכדי שבקשתי תטופל אני צריך למלא תצהיר שהוא טופס שלהם "טופס בקשה להפחתת חוב חניה", לסמן בעילת הבקשה (סעיף ב') יש לסמן עית הבקשה "אחר" ולציין שלמטרת ביטול ולא למטרת הפחתה, להחתים עו"ד או רשם ולשלוח להם בפקס.
לא ברור לי למה אני צריך לאבד זמן רב, לטרטר להחתים תצהיר, לשלם חניה , אגרה, וכו' רק כדי שיואילו להתיחס לבקשתי.
כבר שילמתי להם בעבר עבור דוח שלא ביצעתי ונראה לי שהם מנצלים את המצב לרעה וזה מרתיח אותי.
אשמח אם תוכל להסביר כיצד נכון להתנהל מולם במצב זה? תודה!
אלכס היקר,
עפ"יהקבוע בסעיף 229(ז) בחוק סדר הדין הפלילי-הדן בעבירות קנס.
נקבע כי: " בקשה לפי סעיף קטן (ו), תהיה בכתב, ותהיה נתמכת בתצהיר המאמת את העובדות המפורטות בה. התובע רשאי להחליט בבקשה על יסוד התצהיר בלבד או במעמד המבקש בלבד והחלטתו אינה ניתנת לערעור".
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
1. על איזה תובע אתה מדבר?
2. כאמור קיבלתי התראה אחרונה מבלי שום דוח לפני כן או אפשרות לבקש ביטול או להשפט. עברו שנה וחצי מאז עברת החניה לכאורה ולפי מה שהבנתי אם לא שולחים שום הודעה תוך שנה אז בכל מקרה חלה התישנות.
כתבתי מכתב בקשה מנומק לביטול הדוח שאליו לא התיחסו, ובטלפון הנחו אותי ללמלא "טופס בקשה להפחתת חוב חניה" ולציין שלמטרת ביטול ולא למטרת הפחתה -הרי הטופס הנ"ל לא מכיל שום עובדה שצריך שצריך לאמת, אז בשביל מה צריך עליו חתימה של עו"ד?
3. אם דורשים ממני לשלם קנס על דוח האם אין לי זכות לקבל את הדוח ואת המסמכים הרלונטיים (כמו אישורי משלוח לכאורה)?
תודה.
אלכס שוב שלום,
אני אנסה בקצרה לעשות סדר בבלאגן.
1 - ישנם תובעים במח' התנועה בעירייה.
2 -אכן התיישנות עבירת חנייה (חטא)היא שנה, במידה ומיום ביצוע העבירה לא יוכיחו לך כי נשלחה למענך הודעת תשלום קנס בדואר רשום.[ראה תקנה 44(א)בתקנות סדר הדין הפלילי].
3 - הבקשה לביטול מפאת התיישנות נסמכת על העובדה שלטענתך לא קיבלת דואר רשום - בקשה מעין זו צריכה להיתמך בתצהיר.(ציטטתי עבורך את הסעיף בתשובתי הקודמת).
4 - בהחלט יש לך את הזכות לקבל את אישורי משלוח הדואר הרשום.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר