שלום רב!
לפני חודש ניתן לי דו"ח על עבירה של הסעת בתי בת 6 ללא מושב מגביה. עפ"י הדו"ח ניתן לי קנס של 250 ש"ח ו-6 נקודות. בדקתי בתוספת שישית של תקנות התעבורה, ולא מופיע שם שניתן לתת 6 נקודות או בכלל לתת נקודות על עבירה כזו (מדובר בתקנה 83א(ב)(2) לתקנות התעבורה). כעת אני מתלבטת אם להגיש בקשה להמרת הדו"ח באזהרה (ולדעתי אני לא עומדת בקריטריונים כי יש לי רשיון 6 שנים בלבד) או להגיש בקשה להישפט. אודה לך אם תתן לי תשובה אם כדאי להישפט בגלל הנקודות.
סופי שלום,
1 - את לא עומדת בקריטריונים להמרה באזהרה.
2 - אם הושבת את ביתך במושב ללא מגבה וקיבלת דו"ח שסמלו>6694 או 6693,
אזי הדו"ח ניתן כדין.
3 - את זכאית לבקש להישפט(עלייך לעשות זאת תוך 90 ימים). אך עלייך לשקול את הכדאיות מול הסיכון.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודה על תשובתך המהירה.
1. סמל הדו"ח הוא 6695, אבל לא ברורה לי המשמעות של הדבר.
2. האם על עבירה כזו אפשר לתת 6 נקודות? כי כמו שאמרתי מקודם, בתוספת לתקנות לא רשומה העבירה ככזו שניתן לתת בגינה נקודות. האם הדבר חוקי?
סופי שאפו,
1 -אכן יש צדק בדבריך כי עפ"י התוספת השישית אין זכר לעבירה ספציפית זו.
2 - הייתי ממליץ בשלב זה לבקש להישפט(יש לך 90 ימים), ביהמ"ש לתעבורה בוודאי יאמר כי אין לו סמכות להחליט בעניין הנקודות וזו סמכותה של רשות הרישוי.
3- אבל בינתיים תרווחי זמן על מנת לפנות במכתב למשרד הרישוי, המפרט את טיעוניך (המען: מנהל אגף הרישוי אם את גרה באיזור המרכז - תפני את המכתב למר ציון מזרחי, חולון).
בברכה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
אולי במקרה אתה יודע מיהו מנהל אגף הרישוי בחיפה?
אני מאוד מודה לך על העזרה. שיהיה לך יום נעים.
המען: משרד הרישוי - מחוז חיפה והצפון
אל מנהל אגף א' משרד הרישוי למחוז חיפה והצפון - מאיר דניאל
מפרץ חיפה, ת.ד 20001
פקס: 04-8818877
בברכה,
דורון ויגלר, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר