לפני מס' ימים בחזרתי מהעבודה עם חברי עצרה אותנו ניידת משטרה בטענה שדיברתי בטלפון בזמן נהיגה שלא בצדק. ניהלנו שיחה בינינו והנייד היה בכיס האחורי. השיחה האחרונה שהתבצעה מהנייד היה כשעתיים לפני והשוטר לא ביצע שום בדיקה מינימלית אלא רשם את הדוח.
אני מוכן להישפט ולהראות את כל הממצאים שיש ברשותי:פירוט שיחות נכנסות ויוצאות,עדות של החבר.
ובמקרה הצורך ללכת על בדיקה במכונת אמת.
שאלתי לעו"ד: אילו עוד כלים יעזרו לי להוכיח את צידקתי? עפ"י מיטב הבנתי השופטים מקבלים באופן אוטומטי את גירסאת השוטרים,כיצד אוכל להוכיח שהשוטר טעה?
תודה מראש,מיכאל.
מיכאל שלום,
1 - כדי לתת לך יעוץ מעמיק עלי לראות את הדו"ח ובו רישומי השוטר אודות נסיבות ביצוע העבירה[זה לא הדו"ח שאתה קיבלת ובו מופיעה תקנה 28(ב)].
2 - היסוד של העבירה הוא לאו דווקא "דיבור" אלא "שימוש" - אשר פורש בפסיקת בתי המשפט ככל שימוש פונקציונאלי, אי לכך, הטענה כי לא יצאה שיחה בשעתיים לפני רישום הדו"ח אינה רלוונטית [יצוין כי פלט שיחות נכנסות אינך יכול לקבל כדבר שבשגרה אלא בצו ביהמ"ש].
3 - עם זאת, זכות קנויה היא לפנות לערכאה משפטית והיא ניתנת לך במסגרת 90 הימים הראשונים.
עליך לערוך שיקול של עלות מול תועלת בהביאך בחשבון את הראיות והעדויות שבידך אל מול אלו של המשטרה(תוכל לעיין בהם טרם הזמנתך למשפט), כמו כן, עלייך להבין שאם תורשע אזי הקנס יהיה ברוב המקרים גבוה יותר.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
