אתמול עצר אותי שוטר בטענה שהחזקתי טלפון סלולארי ביד בעת נהיגה. הטלפון הוחזק כאשר שתי הידיים על ההגה והטלפון תפוס באחת מהן והראיתי לו שיש לי אזניה
למרות זה הוא רשם דו"ח של אלף שח וארבע נקודות בטענה שמבחינתו אחיזה בטלפון נחשבת כשימוש בו
הוא כמובן לא טרח לציין את זה בדוח ורשם שימוש בטלפון
אני לא פראייר והצלחתי להקליט אותו כשהוא אומר את זה
האם כדאי לפנות לבית משפט?
תודה רבה
שימי
שימי שלום,
תקנה 28(ב) לת"ת תוקנה במטרה להרתיע נהג מלאחוז בטלפון נייד.
בכל מקרה אחר של אחזקת פחית משקה לדוגמא היית מקבל דו"ח המתאר עבירה על תקנה 28(א) אשר הקנס הקבוע לצידה 250 ש"ח+0 נק'.
- הייתי חושש לבקש את ביטול הדו"ח כי יש סכנה מהעובדות שציינת כי תקבל דו"ח על "נהיגה בחוסר שליטה"(הזמנה לדין) או "נהיגה ברשלנות וקלות ראש"(הזמנה לדין) או "נהיגה בחוסר זהירות"(500 ש"ח+6 נק'), כך שבעיני זו אליה וקוץ בה.
עם זאת, בתי המשפט לתעבורה פרשו את המונח "שימוש" כשימוש פונקציונלי(מסרון, מחשבון, מזכירה, מצלמה וכיוצ"ב) ובמקרה שלך לדבריך לא כל שימוש פונקציונאלי+יש לך ראיה שהיא ההקלטה שאכן כך היה.
אתה צריך לשקול היטב את הסיכוי והסיכון ולהחליט.[יש לך 90 ימים לבקש להישפט].
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר