האם יש דרך להמיק קנס שניתן על עבירת מהירות לשלילה?
אם כן, מהי?
תודה מראש
גבי שלום,
אתה בוודאי מתכוון למצב בו מצבך הכלכלי אינו מאפשר לך תשלום קנס.
אם עדיין לא שילמת את הקנס אתה יכול לבקש להישפט[ תוך 90 ימים מקבל הקנס] ואז כשתוזמן למשפט, לבקש מביהמ"ש כי רכיב העונש יהיה רק פסילה.(אינני יכול לנבא מהם הסיכויים, אך ישנה אפשרות כזו), רק קח בחשבון שהנקודות שנזקפות לחובתך יהיו אותן נק'.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
הסיבה אינני בהכרח כלכלית.
מדובר בביתי שהיא נהגת חדשה (כשנתיים) שנתפשה נוהגת במהירות מופרזת )126 במקום שהמקסימום הוא 90...). הקנס הוא 750 ש"ח.
היא בשירות לאומי ואין לה הכנסה משמעותית.
הטלת קנס משמעה להעניש אותי, ואני מעוניין שהיא תענש ותלמד לקח..
להזכיר לא מדובר בעבירה הגוררת נקודות.
שאלותיי:
א. האם השופט יעתר לבקשה כזו?
ב. אם כן מה תהיה אורך השלילה?
ג. האם יש משמעות לכך שהיא נהגת חדשה?
תודה מראש
גבי שוב שלום,
1 -אם הקנס הוא 750 ש"ח העבירה נושאת לצידה 8 נק'(רשום בדו"ח).
2 - אני עדיין אינני שופט על כן התשובה הינה רק עפ"י ניסיון- תלוי בשופט ותלוי בתובע!!(לצערי זה המצב בארץ).
3 -גם לעניין אורך השלילה אינני יכול להגיב, רק קח בחשבון שאם הפסילה תהיה לתקופה בת 3 חוד" או יותר רשאית רשות הרישוי לדרוש מבתך לעשות מבחן עיוני(תיאוריה) ו/או מבחן מעשי(טסט) מחדש כמו גם חידוש התקופה בת שנתיים ימים כ"נהגת חדשה".
4 -כמובן, כמוסבר לעיל.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לפי דבריך אני מבין שהכל תלוי במצב רוחו של השופט.
האם יש דרך כלשהי בה ניתן להפחית/הנחה את הקנס?
במידה וכן, האם זה משפיע על מצב הנקו'?
לעניין הניקוד: עד מתי הניקוד נצבר?
גבי שלום,
1 -אין דרך להפחית את שיעור הקנס.
2- הנק' נצברות במאגר מידע של משרד הרישוי ואין אפשרות ל"שחק" איתן במסגרת הקנס(כן יש אפשרות במסגרת ביהמ"ש - זיכוי או המרה, אך בשביל להגיע לתוצאה מעין זו תצטרך עו"ד על כל המשתמע מכך).
3 - תקופת הצבירה של נהג שצבר עד 20 נק' -שנתיים(ב -22 יש קפיצת צבירה ל-4 שנים+כאשר צוברים 12 נק' או יותר מחויב הנהג בקורס נהיגה מונעת).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
3 - במידה
האם לאחר שנתיים הנקודות נמחקות אם לא הגיעו לסך הדורש פרוצדורה אחרת?
פשוט מאד - נהג שצבר עד 10 נק' (כולל) הנקודות תמחקנה לאחר שנתיים ללא צורך באמצעי תיקון נוסף כלשהוא.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר