שלום לכולם אשמח לחווד דעת מהמבינים בעניין.
בתאריך 21.11.08 קבלתי בדואר דוח תעבורה על מהירות מה 15.6.08.לאחר תקופה קצרה שהדוח נראה לי תמוה...הבנתי שהדוח הוסב על שמי ע"י חברת השכרה בשם באדג'ט אשר השכירה את הרכב לעובד בחברת H&H. חברה בה עבדתי עד מאי 2008, כחודש לפני קבלת הדוח האמור.
החברה בה עבדתי נתנו לי אישור כתוב שאכן עזבתי את החברה כבר בחודש מאי.
אך החברה המשכירה "באדג'ט" התנערה מאחריות באופן נחרץ (מסתבר שהייתי רשום על הרכב כחצי שנה אחרי שעזבתי את העבודה) והעבירו את האחריות לכולם חוץ מהם:
משטרה, משרד הרישוי , החברה בה עבדתי ועוד.
רשמתי מכתב למשטרת התנועה אך החזירו לי תשובה שזה אחריות חברת ההשכרה, "באדג'ט".
"באדג'ט" המשיכו להתנער מאחריות ופניתי לעורך דין.
חשוב לציין שכל התהליך היה בערך שנה וקצת כאשר דבר פשוט שיכולתי לעשות זה לבקש להישפט ולהוכיח שהדו"ח לא שלי ולבטל אותו.
אך עד התקופה שהבנתי שהדו"ח לא שלי וההתנהלות הכושלת מול "באדג'ט", בחרה בה עבדתי והמשטרה, משכה אותי לסחבת ארוכה.
העורך דין אליו פניתי ביקש ממני להביא את כל המסמכים, ההוכחות וההתכתבויות וביקש שנרשום מכתב לבית הדין לתעבורה לבקש להישפט מחדש.
לאחר כמה חודשים החזירו לי תשובת דחיית כי הם לא רואים סיבה מוצדקת לאישור משפט מחדש ושדבר כזה יגרום לאפליה בין שאר הנהגים.
אנא אמרו לי אם מתן אפשרות לאדם להוכיח את חפותו כאשר היא באמת מוכחת!! מפלה נהגים לרעה, גם אם עברה תקופה של 30 יום מהבקשה המקורית להישפט.
אשמח לחוות דעת ..מה עליי לעשות כי אני, איני מוכן לשלם דו"ח על אכב שלא עליתי עליו מעולם!!!
האם יש אפשרות להגיע לבית דין יותר גבוה או שיש דרך אחרת ..
עזרתכם בבקשה...
שימי שלום,
הבקשה אותה הגיש עורך דינך הינה בקשה להארכת מועד להישפט.
מאחר ובית המשפט לתעבורה לא קיבל את בקשתך עומדת בפניך האפשרות (תוך 45 ימים) להגיש ערעור על החלטת ביהמ"ש לתעבורה שידון בפני בית המשפט המחוזי.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
קודם כל תודה רבה על תשובתך המהירה.
שאלה...תשובה נמסרה לעו"ד שדרכו שלחתי את הבקשה ב15 לספטמבר.
הנ"ל לא טרח למסור לי כלום עד היום.
לאחר שאני בררתי לבד בבית דין לתעבורה שלחו לי אישית מכתב נוסף כאשר התאריך הוא 04/11/10 ...מכאן לאיזה תאריך אני צריך להתייחס, לגבי ה 45 יום.
בנוסף לאור מה שכתבתי...אתה רואה עילה לערעור, והאם יש סעיף בחוק שמאפשר בקשה להישפט מחדש.
שימי שלום,
שאתה כותב "שלחו ליאישית מכתב נוסף" אתה מתכוון שזהו המכתב השני?
באופן כללי המועד לערעור הוא מהתאריך שהודע למערער או לב"כ בדואר רשום.
ברר עם עורך דינך מהו התאריך המדויק שבו קיבל את תשובת ביהמ"ש.
עוד עניין קטן (ומבלי חלילה להמעיט מערכו של עורך דינך) בקשות מעין אלו צריך לדעת להגיש ועו"ד שתחום עיסוקו דיני תעבורה יודע לנמק מדוע ראוי לקבל את הבקשה (נימוק חוקי+פסיקתי)...כמובן שבקשה מעיין זו מעוגנת על הקבוע בסדר הדין הפלילי.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
שוב תודה.
ואתה צודק בהחלט...אותו עו"ד שפניתי אליו הוא חבר של אבי ..והוא לא מתחום התעבורה לידיעתי.
אבי אמר שדיבר עם העו"ד ,והנ"ל אמר לו שלא קיבל שום מכתב.
לעומת זאת גם טלפונית נמסר לי שנשלח לו מכתב בספטמבר
וגם במכתב שאני קיבלתי רשום שההחלטה ניתנה ב 15 לספטמבר.
למען האמת די השתגעתי מכל הבירוקרטיה, כול הבלאגן ומכל חוסר הצדק הזה.
שימי שוב שלום,
גש למזכירות ביהמ"ש לתעבורה בו ניתנה ההחלטה. בקש לדעת מתי (לפי נתוני רשות הדואר-אישור מסירה) נרשם לראשונה שקיבלת לידך את ההחלטה שבנדון ["מיום שהומצא לך"].
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
שוב תודה...
אני אכן יבדוק זאת.
ונקווה שבאמת הכל יפתר.
שוב תודה רבה,
שימי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר