התיישנות דוחות חניה
אני ובעלי שינינו לאחרונה את שם משפחתנו. כ-3 חודשים לאחר השינוי קיבלנו דרישה לתשלום מעירית חיפה לדוחות תנועה שכיוויכול היו לבעלי בין השנים 1999 ועד 2005 והם מבקשים שנשלמם עם תוספת קנסות ע"פ סעיפים 4 ו-5 לפקודת המיסים. אני כתבתי מכתב לעירית חיפה ובו אנו מבקשים רשומות מוסדיות לשליחת הדוחות והתזכורות לאורך השנים היות ואנו לא קיבלנו שום בקשה לתשלום! עירית חיפה חזרה אלי עם מכתב שלפנים משורת הדין הם מבטלים לנו את הקנסות, אולם עלינו לשלם את הדוחות המקוריים- אנו התעלמנו מבקשה זו שכן לא שלחו לנו שום הוכחה שאכן ביקשו מאיתנו לשלם ושכן חלה התיישנות על כל הדוחות הללו. לפני יומיים נודע לי שהם עיקלו לי את סכום הדוחות+ הקנסות מהבנק!!! מה אני יכולה לעשות בנדון? עבר זמן רב מהדוחות המקוריים (האחרון מ-2005) מעולם לא קיבלנו שום התראה בדואר לשלמם! נודה לעזרתכם הדחופה שכן הם יעקלו לנו את סכום הכסף מהבנק אם לא נפעל בהקדם
קרן שלום,
אם אכן לא נשלחה התראה ע"י העירייה בפרק זמן רצוף של שלוש שנים - יש התיישנות עונש.
הפתרון המעשי הוא לגשת לעירייה או לכתוב מכתב בדואר רשום בו תתבקש הרשות המקומית ליתן אסמכתא כגון אישורי מסירה.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
דורון שלום,
תודה על התשובה.
בפועל הודיעו לי מהבנק שעיקלו לי את סכום הכסף מהחשבון למרות שהבנק עדיין לא העביר אותו, מה עלי לעשות במידי על מנת שהכסף לא יעבור לידיהם בפועל?
עד שאכתוב מכתב יעבור זמן... אודה לתשובתך הדחופה
קרן שלום,
מאחר ומדובר בהליכי גבייה, אנא הפני את שאלתך לפורום ההוצאה לפועל וחובות.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר