קיבלתי כתב אישום והזמנה למשפט בגין פגיעה (לכאורה) ברכב בגלל אי שמירת מרחק וסירוב שלי למסור פרטים.
הסיפור האמיתי הוא שלא באמת פגעתי ברכב, אבל הנהג יצא מהאוטו וטען שפגעתי בו. הוא איים עלי והפחיד אותי, ואכן לא מסרתי פרטים. הוא הגיש תלונה ואני מואשמת באי שמירת מרחק, נהיגה בחוסר זהירות ואי מסירת פרטים. (הנזק שהוא "טוען" שהיה הוא נזק מזערי לפגוש). מה העונש המירבי שאני עלולה לקבל?
טל שלום,
אם בכתב האישום, בסעיפי האישום ישנה התייחסות לסעיף 38 לפקודת התעבורה, הרי שקיימת פסילת מינימום בת 3 חודשים. אם כתוב אחרת, הרי שאין ענישת מינימום והדבר נתון לשיקול דעתו של ביהמ"ש.
לעניין העונש המירבי - הדבר תלוי במסגר גורמים כגון ותק רישיון נהיגה, עבר תעבורתי ונסיבות המקרה, ולא פחות חשוב מעתירת התביעה לעונש.
בהצלחה,
שני דבש, מנהלת הפורום
*התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
לא מוזכר סעיף 38 אלא רק תקנה
49א, 21ג, 145א - האם זה חלק מסעיף 38?
להערכתך, באיזה סדר גודל של קנס מדובר? האם אני יכולה לקבל שלילה?
(לא היו נזקי גוף, והנזק (שלכאורה נגרם ממני) היה של הפגוש))
בהמשך לשאלתך ולנתונים שהצגת אני סבורה שתתכן האפשרות שתיקך יסתיים ללא רכיב של שלילה בפועל (קחי זאת בערבון מוגבל). באשר לקנס הדבר תלוי במסכים שתציגי בפני ביהמ"ש על קושי כלכלי וביהמ"ש עשוי להתחשב בך ולגזור עליך עונש מתון.
בהצלחה,
שני דבש, עו"ד
*התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
בגלל מישהו שהחליט שבא לו לשפץ את הפגוש על חשבוני?
מהיכרותך עם התקנות, מה בד"כ נפסק במקרים כאלה?
לגבי קנס - האם מדובר בקנס של מאות? אלפים? או הרבה יותר?
טל שלום,
התקנות המופיעות בכתב האישום הם מתוך תקנות התעבורה.
חוסר זהירות+אי שמירת מרחק+אי מסירת פרטים.
באף אחד מהתקנות הנ"ל אין פסילת מינימום כחובה.
לכן הקנס יכול ויהיה רק רכיב אחד מן העונש ואת בהחלט יכולה לקבל שלילה על תנאי ואף שלילה בפועל.
הייתי ממליץ בחום על ליווי של עו"ד תעבורה.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
בגלל אי מסירת פרטים?
מהיכרותך עם התקנות, מה בד"כ נפסק במקרים כאלה?
לגבי קנס - האם מדובר בקנס של מאות? אלפים? או הרבה יותר?
טל שלום,
גובה הקנס הוא לשיקול דעת ביהמ"ש.
מניסיוני מדובר עפ"י רוב בערכים של מאות שקלים בודדים.
בברכה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
מנסיונך, האם ניתנת שלילה? שלילה על תנאי? או שזה יגמר בקנס.
(כמובן, רק מנסיונך)
טל שוב שלום,
הענישה היא אינדודואלית- כך שהשופט היושב בדין מתרשם מנסיבות ביצוע העבירה, חומרת העבירה, מעברך התעבורתי(מיעוט עבירות לעומת ריבוי עבירות) מוותק הנהיגה ועוד.
כך שזה יהיה לא מקצועי ליתן ניבוי על תוצאה כאשר אין בידי את חומר החקירה.
לכן תשובתי מדויקת העונש יכול לנוע מקנס, קנס +פסילה ע"ת, קנס+ פסילה ע"ת+פסילה בפועל.
בברכה,
דורון ויגלר, עו"ד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר