שלום,
לפני שבוע בדרכי הביתה, הכביש מתפצל לשני נתיבים שמאלי ממשיך ישר דרך כיכר וימני שפונה ימינה לרחוב אחר, אני כהרגלי נצמדתי לנתיב השמאלי המשכתי ישר, אז סימנה לי שוטרת לעצור וטענה שאני הייתי במסלול הימני והמשכתי ישר, אמרתי לה שאני לא חושבת שזה נכון אבל היא אמרה שהנה היא רואה. לקחה רישיון חזרה עם דוח אחרי שתי דק. בדוח רשמה שאני לא אמרתי דבר, כשאמרתי לה שזה לא נכון וניסיתי לדר איתה אז היא עונה לי לא מוצא חן בעינייך תערערי.
יש לי רישיון 7.5 שנים, אפילו דוח חניה אין לי, ואני עושה את המסלול הזה 30 פעם בשבוע לפחות כל שבוע מאז שקיבלתי רישיון. אני בטוחה שאני לא עשיתי כלום אולי היא התבלבלה עם אוטו אחר אולי השמש סינוורה ותכלת נראה לה לבן או משהו...זה כניסה לכיכר! צריך להאט בשביל לוודא שאף אחד לא עושה פניה בהפתעה בלי איתות, ודווקא את העבירה הזו אין סיכוי שאני אעשה כי הרבה מאוד פעמים זה בוצע כאשר אני הייתי האוטו שמשמאל וכמעט נגרמה תאונה ואני סופר נזהרת בקטע הזה.
יש בכלל טעם לנסות לערער?או מה לעשות?
מרלן שלום,
אני מבין את התסכול שלך בעיקר מהיחס של השוטרת (לצערי אני נתקל בתופעה זו כמעט כל יום....אם כי צריך להיזהר ולא להכליל את כל השוטרים).
שתי האופציות העומדות בפניך הן חלופיות, האחת, בקשה להמרה - אך את אינך עומדת בתנאים (10 שנות וותק+ 5 שנים ללא עבירות+ הודיה בביצוע העבירה), יש לך כ-8 שנים רישיון ואת לא מודה בביצוע העבירה.
מכאן לחלופה השנייה עליה הייתי ממליץ בחום - בקשה לביטול הדו"ח (לשתי הבקשות יש סד זמנים של 30 ימים מקבלת הדו"ח), הייתי מצרף לבקשה חוץ מהעתק הדו"ח גם תמונות מן הצומת הן מכיוון נסיעתך והן מהכיוון בו עמדה השוטרת (יתכן כי תוכלי להוכיח שקשה לראות בבירור את מבואות הצומת), חשוב שתצלמי באותה שעת יום שבוצעה כביכול העבירה(הזכרת סינוור).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
אז אם אני לא מצליחה להוכיח שאולי יש סיבה ממשית שהיא לא ראתה בעצם אין לי סיכוי כי זה מילה שלי נגד מילה של שוטרת?
הדבר המצחיק הוא שאני יודעת שתמיד עומדים בנקודה ההיא שוטרים ( אני גרה מרחק 2 דק משם) אז לבצע עבירה במודע שיש שם שוטר שרואה אותך נשמע ממש מטומטם.
גם לאבא שלי הייתה תאונת דרכים ממש קשה לפני 3 שנים ובנ יצא ממנה בפגיעות אורתופדיות בצוואר ופגיעות שמיעה( ולא מוות, לפי מצב הרכב אז) אז בכל הנוגע לנהיגה יש בבית מודעות גבוהה והרבה זהירות, אבל כל זה כנראה לא רלוונטי ואני צריכה לחפש איזה פגם טכני בדוח\ בהחלטה שלה.
מרלן שוב שלום,
תשלחי בקשה לביטול....(אם עד תם 90 הימים ממתן הדו"ח לא תקבלי תשובה/תקבלי תשובה שלילית, תוכלי לשקול לבקש להישפט-אך יש לערוך מבחן של עלות מול תועלת[סכום הדו"ח 500 ש"ח אם אינני טועה]).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
זאת פעם ראשונ שאני נדרשת לכתוב דבר כזה, אודה לכם אם תוכלו לתת לי כמה עצות; מה לכתוב\לא לכתוב , להרחיב או לקצר עד כמה שאפשר איזה פרטים שלי יש לכלול?
תודה מראש
מרלן שלום,
ראי את תשובתי משעה 06:20. ישנו פירוט של מסמכים שרצוי לצרף(תמונות, תצהיר עדים[אם היו], העתק הדו"ח, את יכולה לציין את וותק נהיגתך, עברך התעבורתי, היכרותך את המקום ועוד).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
שאלה: לפני כשנתיים קיבלתי מהמעביד רכב חברה מחברת השכרת רכב. הרכב הוחזר לפני כשנה וחצי ואני לא עובדת בחברה הזו. לפני כשבועיים קיבלתי בדואר רשום 2 דו"חות חניה שעלי לשלם. דיברתי שוב עם חברת השכרת הרכב שטוענת שעלי לשלם לה 100 ש"ח על כל דו"ח בגין "הסבת דו"ח חניה". דיברתי עם עיריית תל אביב אשר אמרו לי שהם אינם גובים תשלום עבור הסבת דו"חות. שאלה: האם זה חוקי לגבות ממני בעבור הסבת הדו"ח? 2.האם כל חברה רשאית לגבות כפי עולה על רוחה? ראיתי בחברה מתחרה כי עלות ההסבה הינה 50 ש"ח. מה הזכויות שלי ומה ביכולתי לעשות לביטול ההסבה?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר