להלן תיאור המקרה:
- חניתי בשעה מאוחרת למשך כ-5 דקות
- קיבלתי דוח חניה ובו מסומן סעיף 55 (תמרור אין עצירה)
- הצגתי לעיריה תצלום המראה כי לא קיים תמרור אין עצירה
- העיריה השיבה כי שפת המדרכה בכתובת בה חניתי צבועה חלקה בכחול-לבן וחלקה באדום-לבן (המהווה תמרור אין עצירה)
- בדקתי ומצאתי שרוב המדרכה המדוברת מסומנת בכחול לבן, וחלק קטן ממנה מסומן באדום לבן (אבל לא החלק שבו חניתי)
- הפקח ציין בדוח שהרכב חנה באדום-לבן, אבל עובדה זו אינה נכונה
- כעת מדובר במילה שלי (לא חניתי באדום לבן) מול מילה של הפקח (רשם בדוח שחניתי באדום לבן)
בידיי שתי ברירות:
- לוותר ולשלם 250 שקל
- לבקש להישפט, ולקוות שהשופט יעדיף את הגירסה שלי
מה מומלץ לעשות במקרה זה ?
תודה
- מדובר בעירית תל אביב
- פניתי למחלקת החניה אולם מאחר והפקח רשם בכתב יד שחניתי באדום לבן - הם מעדיפים את גירסתו
- חניתי בשעת לילה מאוחרת, כך שגם החניה בכחול לבן מותרת בשעה זו
שלום שוב,
מעולה, אין להם ראייה אוביקטיבית לסתור את עצם חנייתך בסמוך לאבני שפה כחול-לבן.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב״ד,
דורון ויגלר. עו״ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
שלום לשואל,
עלי לציין שעומדת בפניך אופציה נוספת לפני הבקשה להישפט(יש לך זכות לבקש זאת תוך 90 ימים מקבלת הדו״ח).
האופציה היא בקשה לביטול הדו״ח(יש לך 30 ימים לבקש זאת) בבקשה אתה תטען את טיעוניך המשפטיים והעובדתיים (שחנייה לצד אבני שפה כחולות- לבנות אינן תמרור אין עצירה ושבפועל חניית לצד אבני שפה אלו) הייתי ממליץ לצרף לבקשה פרט להעתק הדו״ח גם תמונות המראות בבירור כי בסמוך לבית x ניתן להחנות בצמוד לאבני כחול - לבן ואף מוסיף תצהיר של עד אם קיים.
אם תקבל תשובה שלילית עדיין תוכל עד תם 90 הימים לבקש להישפט.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב״ד
דורון ויגלר,עו״ד.
לדעתי, אם מהות העבירה הינה חנייה באדום לבן ואת טוענת שחנית בכחול לבן, אולם עדיין לא חנית באמצעות תו חנייה או הפעלת מכשיר חנייה, הרי שעדיין עבירת עבירה מבחינת העירייה.
הייתי ממליצה לך להגיש בקשה להישפט ולבקש מהשופט שימיר את העבירה לסעיף של חנייה בכחול לבן ללא הסדר תשלום (קנס של 100 ש"ח כמדומני).
כמובן, שתגיעי גם עם ההוכחות המצולמות למשפט.
בהצלחה,
שני דבש, עו"ד - מנהלת הפורום
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר