לפני כחודש נסעתי על כביש 98 במהירות של 122 קמ"ש (לאחר הפחתה של 5 קמ"ש) בכביש שהיה מותר לנסוע בו 80 קמ"ש.
יש לי 2 שאלות:
1) מה הסיכויים שישללו את הרישיון ל-3 חודשים? אני בת 30, יש לי רשיון משנת 98 והעבירה היחידה שלי הייתה בשנת 2001 כשנסעתי בכביש 5 במהירות של 120.
2) אם ישללו לי את הרשיון, אני יודעת שזה אפשרי לשנות את תאריך השלילה, לבקש למשל שישלל בקיץ. איך עושים את זה? האם זה אפשרי לעשות את זה בלי עו"ד.
הערה: השוטר שתפס אותי לקח לי את הרשין. לאחר יומיים היה לי שימוע בבית דגן ושם הוחזר לי הרשיון.
תודה.
נועה שלום,
תשובותיי אלייך כדלקמן:
1. שלושה חודשים הינו העונש המינימלי לעבירת מהירות וביהמ"ש יכול להתחשב ביתר הדברים שפירטת על מנת להקל בעונשך. ליווי של עו"ד בתחום התעבורה יכול לסייע בידייך, קרוב לוודאי, לחתור למיזעור הנזק.
2. ניתן לבקש מבית המשפט בקשה לעיכוב ביצוע הפקדת הרישיון למועד מסוים ולרוב ביהמ"ש נוטה להתחשב בכך והתקופות אינן רחוקות וכמובן שאין המדובר פה בתוכנית לפי בקשתך. לשאלתך, עו"ד בוודאי שיכול לעזור לך, אולם אין זה המקום כאן לפרט כיצד.
בהצלחה,
שני דבש,עו"ד - מנהלת הפורום
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר