שוטר עצר אותי בטענה שלא עצרתי עצירה מלאה בתמרור עצור וכי נכנסתי לצומת בנסיעה איטית. סרבתי לקבל התראה וביקשתי להישפט. מהנימוקים הבאים:
1. המקום בו עמד השוטר, נמצא בעיקול ולא מאפשר לו קשר עין ישיר עם הרכב בצומת.
2. אני לא מוכנה להודות במה שאינו נכון.
3. ברכב היו נוסעים שהיו עדים לעצירה ואף טענו זאת בפני השוטר.
ברצוני לציין כי ברשותי רשיון כבר למעלה מ-30 שנה ומעולם לא קיבלתי דו"ח על שום עבירה.
שאלותי: 1. האם יש לי טיעונים מספיק חזקים?
2. המשפט בעוד כשבועיים והתיק שבו היו כל המסמכים (הדוח, ההזמנה למשפט) נגנב לי. היכן אוכל לשחזר את המסמכים?
תודה מראש על ההתייחסות.
גילי שלום,
מאחר ובקשת להישפט את יכולה לפנות למזכירות ביהמ'ש לתעבורה בו המשפט יתקיים ולוודא תאריך או להתקשר לטל׳: 02-6593333.
את הדו״ח וכל חומר הראיות את יכולה לצלם בלשכת תביעות תעבורה השייכת לאזור בו את עתידה להישפט.
- לעניין הטיעונים: חוסר קשר עין הוא אכן טיעון טוב צריך לצלם את המקום ולראות במזכר/דו״ח פעולה היכן ציין השוטר את מקום עמידתו.
- לעניין העדים: גם עדים יכולים לחזק את גרסתך, אך היזהרי בלשונך כי אם הזכרת אותם תצטרכי לזמן אחד אחד להעיד- במידה ולא תעשי זאת זה יחזק את ראיות המשטרה!!
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב״ד
דורון ויגלר, עו״ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודה! אכן פניתי אליהם והצלחתי לשחזר את כל המסמכים כולל הדו"ח.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר