שלום רב
לפני כשנה עברתי תאונת דרכים קלה, מכיון שלא היו לי פרטי התקשרות עם חברת הביטוח עזבתי את הרכב ונסעתי הביתה כדי לטפל בכל עניני הגרירה וכו'.
כאשר הגעתי הביתה שתיתי אלכוהול לאחר כשעה הגיעו אלי שוטרים הביתה ואמרו לי שהרכב היו מעורב בתאונת דרכים.אמרתי שאני יודע וכי אני מטפל בגרירה וכו' , השוטרים החליטו שנהגתי בהשפעת אלכוהול כאשר הם רואים אותי שותה מול העיניים שלהם , לקחו אותי עשו לי בדיקת דם ומאשימים אותי בנהיגה בשכרות.זה אבסורד , איך מותר להם לעשות כזה דבר? אשמח לתשובה ואף יעוץ כדי להפסיק את הסאגה הזאת. מה שכן כתב האישום הגיע אלי לפני שבוע אני הייתי בטוח שהם ירדו מהשטות הזאת
אייל שלום,
ברגע שנהג מעורב בתאונת דרכים מותר לשוטר לבקש ממנו בדיקת דם או שתן.[ראה סעיף 64ב'(ב) בפקודת התעבורה].
המצב אותו תארת כי שתית לאחר מכן ואף השוטרים ראו זאת יכול לפעול לטובתך.
מאחר ויש לך כרגע כתב אישום ואתה צפוי עפ"י החוק לפסילת מינימום של שנתיים ימים, הייתי ממליץ בחום על טיפול וליווי של עו"ד הבקיא בתחום התעבורה.[אם תהיה לך שאלה ספציפית אתה יכול לפנות אלי ישירות, משרדי מפורסם באתר זה בקטגוריית עו"ד לתעבורה].
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תאונה של נזק בלבד , מותר לשוטר להגיע אלי הביתה ולבקש דגימת דם ? הרי עבר רב זמן מאז הנהיגה , מאז שתיתי ,אכלתי וכל זה שלא בזמן נהיגה בכלל.רציתי יעוץ וחוץ מלפרסם את עצמך לא ענית לי כלל
אייל היקר,
1 -אם היית קורא את סעיף 64ב'(ב) בפקודת התעבורה שצוטט בתשובתי היית מבין את מקור הסמכות.
2-ב"דין וחשבון על בדיקת שכרות" שהעתק ממנו נמצא בידך בוודאי יש פרטים נוספים ושם יכול וצריך השוטר לציין את הסיבה לפער הזמנים בין התאונה לבדיקה.
נושא הנהיגה בשכרות הוא נושא עמוק ומורכב מידי בכדי לתת יעוץ מקיף ויסודי בכמה שורות (קח בחשבון שחומר הראיות גם אינו בפני).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
אייל היי,
שוטר יכול לבקש ממך להיבדק אם יש לו יסוד סביר להניח שנעברה על ידך עבירה. כמובן שיש לוודא שאין ניתוק של הקשר הסיבתי וכן כי יש רציפות בשמירת קשר עין.
בכל מקרה, מניסיוני יש במצב כזה בהחלט מקום שאפשר על פיו לבסס זיכוי, כמובן שצריך לבדוק את חומר הראיות ביסודיות.
בהצלחה, שני דבש, עו״ד
אייל שלום,
העובדה שמאשימים אותך בנהיגה בשכרות לא אומרת שביצעת את העברה אלא רק שהשוטרים החליטו, לפי סיפור המקרה שלך, לתפור לך תיק. לא ניתן יהיה להרשיע אותך בעבירה של שכרות לפי התאור שמסרת. ישנן מס' שאלות חשובות הקשורות לדיני הראיות כמו מי נכח איתך במהלך הזמן שעבר ועד שהגיעו השוטרים, בחקירה שלך מה סיפרת וכו'...
אם סיפור המקרה שלך נכון, יש מקום לאחר הזיכוי לתובע אותם על עוגמת הנפש שנגרמה לך כמו גם להגיש תלונה במח"ש, המצב כפי שאתה מתאר אותו הוא אבסורד מוחלט. לצערי, כעורך הדין שמוביל ויוזם את נושא בדיקת הינשוף ומנהל פורום תעבורה ונהיגה בשכרות שמנהל מאות תיקי שכרות בשנה אני נתקל לעיתים נדירות גם במקרה כמו שלך...יש הרבה מה לעשות במקרה שלך.
עו"ד ערן בן-עמי,
יוזם בדיקת הינשוף המשטרתי
ומנהל פורום תעבורה ונהיגה בשכרות,
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר