שלום
קיבלתי דווח עיריה על חנייה וכשהגעתי לאוטו עמדה ניידת מאחורי הרכב ורשמה את מספר הרכב וכשראתה אותי מחזיקה את הדווח מהעיריה השוטרת יצאה מהניידת וביקשה רשיונות הסברתי לה שכרגע
קיבלתי דווח מהעיריה ולא תבצע לי דווח.היא ענתה לי זה גוף אחר מהמשטרה ורק אם לא ביצעתי 5 שנים עבירה אקבל אזהרה.
היא ניסתה כמעט יותר מ3/4 שעה להשיג את המידע מהמסוף שלהם והוא לא עבד ולכן נתנה דווח.
שאלתי האם חוקי לתת דווח אחד אחרי השני בגלל שזה לא אותו גוף?
שאלתי השנייה האם מותר לתת דווח
כשהמסוף לא שלהם לא עובד ואין לי עבירות קודמות?
תודה מראש לילי
לילי שלום,
לכאורה מבחינתך מדובר באותו מקום חנייה ובאותה עבירה.
מבחינת החוק ייתכן כי תיאור העבירה בשני הדוחות שונה [לדוגמא "הפרעה לתנועה" לעומת "החנתה במקום האסור לחנייה ועצירה"].
אם הנוסח של העבירה הוא זהה הייתי מבקש את ביטול הדו"ח שניתן מאת העירייה תוך 30 ימים (מצרף את העתק 2 הדוחות ) אולי הם יסכימו לבטל(תטעני לענישה כפולה). במקביל הייתי שולח מכתב למפנ"א [מרכז פניות הנהגים הארצי של משטרת ישראל, כתובת: ת.ד. 120 פ"ת מיקוד 49100 טלפון: 9666*] ומנסה לבקש את המרת הדו"ח באזהרה(מבלי לצרף את הדו"ח מאת העירייה) בטיעון כי השוטר במקום מסיבה טכנית לא יכול היה לבדוק במסוף אם את עומדת בתנאים.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר