שלום רב,
אני נהגת עם ותק של 10 שנים.
אתמול קיבלתי דוח תנועה על שימוש בטלפון נייד בזמן נהיגה, על אף שלא דיברתי בו! בדוח נכתב כי אמרתי לשוטר שרק החזקתי אותו בידי (מה שנכון, אך לא למטרת שיחה). השוטר שנתן את הדוח טרח לציין ששותפו לרכב לא ראה את ביצוע העבירה.
הבנתי שהרחיבו את החוק לשימוש בנייד ולא רק שיחה.
לפי מיטב ידיעתי העבר שלי נקי (לפני כשנתיים קיבלתי אזהרה משוטר על שימוש ברמקול של הנייד כשהיה על ברכיי, ולפני כשנה קיבלתי דוח תנועה שלא היה מוצדק בעיני על פניה לנתיב תחבורה ציבורית לצורך פנייה ימינה, הרבה לפני הפנייה עצמה- כי הכביש היה עמוס מאד ). האם זה נחשב לעבר נקי? מה מומלץ לעשות במצב כזה? לבקש ביטול\ אזהרה\ או משפט?
תודה מראש!
מ שלום,
מבין שלושת האופציות הקיימות, נותרו לך רק שתים(את לא עומדת בתנאים להמרה באזהרה-5 שנים אחרונות ללא עבירות תנועה).
בבקשה לביטול דו"ח(יש לבקשה תוך 30 ימים מהיחידה האוכפת) את לא לוקחת סיכון מקסימום ייסרבו לקבל את בקשתך.
לעומת זאת, בבקשה להישפט(יש לעשות זאת במסגרת 90 הימים ממתן הדו"ח-במקרה שלך סמוך ככול הניתן ליום ה - 90), את לוקחת סיכון שאם לא תצליחי לשכנע את ביהמ"ש ןתורשעי את עלולה לקבל קנס מוגדל עוד יותר(ראי ס' 230 לחוק סדר הדין הפלילי החל בעבירות קנס).
עצתי לא לגשת למשפט כי בדבריך את למעשה מודה בביצוע העבירה...
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
שלום דורון,
תודה על התשובה המהירה!
מה למעשה מומלץ לכתוב בבקשה לביטול דוח? (הדוח לא מוצדק בעיני מכיוון שלא שוחחתי בנייד, סתם התעסקתי בו. האם עלי לציין זאת? האם לציין שאני בעלת ותק של 10 שנים? ומה עוד? )
בתודה מראש,
וחג שמח,
מ'
מ שלום,
"משחק / התעסקות עם טלפון"= "שימוש", לכן לא הייתי ממליץ לך לרשום את המינוחים הללו.
את בהחלט יכולה לציין כי "אחיזה" בלבד לא פורשה בפסיקת ביהמ"ש כשימוש פונקציונאלי(שימוש=מסרון, מחשבון, אנשי קשר, לוח שנה ועוד).
לעניין 10 שנות ותק ועבר יחסית דל בהחלט יש מקום לציין זאת.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודה רבה!
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר