יום לאחר ששוטר נתן דו"ח התקשר השוטר / האחראי סיור וביקש להפגש כדי להמיר את הדוח לאזהרה / לבטלו [הוא טוען שזה בגלל שלא היה לי לפני כן עבר - אך אני שמתי לב שהדוח מלא פגמים למשל רשום תאריך 29/11/11 ונתן לי את המקור ועוד כמה]
האם לאחר שהדו"ח ניתן בסמכותו להמיר לאזהרה והאם בסמכותו לבטל את הדוח לאחר שניתן?
רחמים שלום,
במשטרה יש שוטרים "מטפלים" שאינם תובעים והם לעיתים בודקים אם סעיף העבירה תואם למעשה שביצעת. אם קצין היחידה שרשמה את הדו"ח ראה/הפנו את תשומת ליבו, כי הינך עומד בתנאים להמרה באזהרה יש בסמכותו לשנות את הדו"ח לאזהרה.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
רחמים שלום,
בסמכותו?
השוטר -לא, התובע - כן.
ראה סעיף 229(ג) :"תובע רשאי לבטל הודעת תשלום קנס אם נוכח כי לא נעברה עבירה או כי היא נעברה שלא בידי מי שקיבל את ההודעה, או אם היה סבור שבנסיבות המקרה אין ענין לציבור בהמשך ההליכים; התובע יערוך רישום של הודעת תשלום קנס שביטל וינמק את החלטתו; לענין סעיף קטן זה, "תובע" - כמשמעותו בסעיף 12, אם הוסמך במיוחד לענין זה בידי היועץ המשפטי לממשלה".
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר