נסעתי במסלול עם 2 נתיבים לצד שמאל שלי היה אוטוסבוס אבל אחרי .
סטיתי 20 סנטי מטר לנתיב השמאלי עקב אשה שעמדה בצד ימין והאוטובוס שיפשף ומעך את כל הצד של הרכב שלי
יש לציין שהיינו לפני רמזור אדום והנסיעה היתה במהירות של בערך 20 קמ"ש ועוד יש לציין שהיה שעה מאוחרת בלילה והיה באוטובוס מלא אנשים עומדים גם קדימה כך שכנראה הם הסתירו לו לראות את הרכב שלי ועוד יש לציין שהיה לאוטובוס שטח של מטר והיה יכול במקום לפגוע בי לזוז קצת שמאלה באוטו נתיב שהוא נמצא בו
לטענת הנהג אני נכנסתי לתוך הנתיב שלו כדי לעקוף בלי להסתכל כך שהוא מכחיש כל אשמה אך אני יודע את האמת מה הסיכויים שלי להצליח במשפט ומה החוק אומר על חובת הזהירות שלי וכך שלו כיון שברור שהוא היה יכול לעצור את האוטובוס במהירות כל כך נמוכה וכן קצת לזוז שמלה אודה מאוד על תגובה חכמה של בעלי ניסיון תודה מקרב לב יום טוב
אהרון שלום,
עפ"י כללי הנהיגה הנכונה ודיני התעבורה ישנם הוראות למצב בו אתה נתקלת כאשר נתיב נסיעתך נחסם/נחסם חלקית.
ברצוני להפנות אותך לתקנה 40(א) בתקנות התעבורה אשר קובעת כי:"לא יסטה נוהג רכב מנתיב נסיעתו אם עלול הדבר לגרום להפרעה או לסיכון".
כמו כן, תקנה 64(ו) בתקנות התעבורה שקובעת כי:"נוהג רכב שנתיב נסיעתו מסתיים ועליו לסטות לנתיב סמוך, ייתן זכות קדימה לכלי רכב הנוסעים בנתיב שאליו הוא מבקש לסטות".
מכל האמור עולה כי (גם במצב חירום/פתאומי) על הנהג הנוסע בנתיב להיות מוכן לעצור לאלתר מבלי להפריע לכלי הרכב הנוסעים מימינו או משמאלו.
בשאלתך ציינת כי המהירות הייתה איטית כ-20 קמ"ש מכאן שהיית צריך פשוט לבלום בנתיב נסיעתך(כדי לא לפגוע חלילה באשה) ובכך גם הייתה נמנעת התאונה עם האוטובוס.
לשאלתך "מה הסיכוי במשפט"?-אני מבין שאתה מתכוון למשפט על האחריות הנזיקית לגרימת התאונה(משפט בתחום האזרחי), רוב השופטים מטילים אחריות נזיקית בחלוקה מסוימת על 2 הנהגים.
[70%-30%, 80%-20%, כאשר כפי הנראה אתה תשא באחוזי האחריות הגבוהיים לקרות התאונה].
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
רציתי גם לדעת האם יש עוד חוק הקובע את רמת הזהירות בו צריך להזהר נהג הנוסע בנתיב ללא סטיה והיכן נמצא החוק לעיין בו לעומק על מנת להוכיח כי גם נהג האוטובוס אינו חף מפשע כיון שאיני מאמין שלנהג לא היתה חובה לעשות מעשה של האטה או סטית ההגה כלל ואפילו מעט כשיש לו אפשרות ללא מאמץ מיוחד ברור שאם אני הייתי במקום נהג האוטובוס לא היה תאונה כלל ויש סבירות גבוהה שהנהג היה עייף או לחילופין הוסתר לו חלק מצד ימין כיון שראיתי לפחות 3 אנשים שעומדים קרוב לפתח
אודה מאוד מאוד כיון שלי אין ביטוח אלא רק צד ג' לילה טוב ויש לי כבוד והערכה תודה לך עו"ד דורון ויגלר ושאר התומכים שמשקיעים מזמנם לאחרים
שלום רב,
תקרא את תקנה 61 לתקנות התעבורה יש שם הוראה מאזנת.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר