האם בפירות כמו קלמנטינה,תפוזים,לימון
יכולים להשפיע תוצאת הינשוף?
אם כן כמה שעות לפני נהיגה אני יכול לאכול מבלי שזה יראה שאני שיכור
אגב לנהגים צעירים עכשיו מותר רק 50 ככה שגם שתיתי מיץ תפוזים אני שיכור???אפשר לבקש מהשוטר בדיקת דם.?
תודה ולילה טוב.
רפי שלום,
שאלתך תיאורטית כי עדיין לא החלו לאכוף.
מאחר והחוק החדש מגביל מאוד(לא רק נהגים עד גיל 24 אלא גם נהגים מקצועיים וציבוריים), הייתי ממליץ לא לשתות לפחות בין 6 ל-8 שעות לפני עליה להגה.
פרי הדר - מתוך פרוטוקול ועדת כלכלה עו"ד ראש מדור תביעות ארצי דן שני :"אנחנו זוכרים יפה טענה דומה לגבי מיץ תפוזים שקיבלה הד תקשורתי גדול, ויחד עם זאת הד הרבה פחות ברגע שהטענה נדחתה מכול וכול על-ידי בית המשפט".
פרי הדר, הינו פרי עם סגולות ותכונות רבות כמו ויטמין C, יש הטוענים כי הוספת פרי הדר למשקה אלכוהולי מעלה את ריכוז האלכוהול.
מי ששותה מיץ של פירות הדר בכמויות סבירות אין לו ממה לחשוש.
-שוטרי משטרת ישראל מסרבים לקחת לבדיקת דם (אלא אם אינך יכול לבצע את בדיקת הנשיפה-מחלת ריאות וכיוצ"ב). אגב כמות האלכוהול בדם הנחשבת לנהיגה בשכרות, לנהגים שהוזכרו לעיל היא 10 מיליגרם.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
ויש אפשרות להגיד לשוטר שבאותו היום אכלתי הרבה תפוזים או קלמנטינות וזה ישפיע על התוצאה של הינשוף והאם אפשר בדיקה אחרת
תודה.
רפי שלום,
אם תסרב לבדיקת ינשוף של המשטרה תחשב לשיכור! זו עבירה בפני עצמה עם שנתיים פסילת מינימום.
אבל אם תחפוץ במשפט להוכיח כי אכלת הרבה פירות הדר וזה השפיע- תתכבד ותביא חוו"ד של מומחה.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר