שלום, צולמתי במהירות של 120 קמ"ש בכביש חזרה מאילת שהמהירות המירבית שמותרת בו 90 קמ"ש. במשך 12 שנים בהם אני אוחזת ברישיון, זו עבירת תנועה ראשונה שלי.
קיבלתי דוח ע"ס 750 ש"ח. האם כדאי לי ללכת להישפט ולבקש הקלה ?
תודה מראש
הילית
הילית שלום,
עבירת מהירות עפ"י רוב אינה ניתנת להמרה מאחר והיא נחשבת לחמורה.
(אך בכל זאת תנסי לבקש את המרת הדו"ח באזהרה אין לך מה להפסיד-עליך לעשות זאת תוך 30 יום למפנ"א - מרכז פניות הנהגים הארצי של משטרת ישראל, כתובת: ת.ד. 120 פ"ת מיקוד 49100 טלפון: 9666*, תצייני במכתב כי את בעלת וותק נהיגה מעל 10 שנים וכי ב-5 השנים האחרונות לא ביצעת כל עבירת תנועה ואל תשכחי לומר כי את מודה בביצוע העבירה ומתחרטת על כך).
לבקש להישפט לא הייתי ממליץ גם בגלל חוסר ניסיונך בניהול משפט וגם בגלל המרחק - ביהמ"ש לתעבורה באילת.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
ראשית תודה רבה על התגובה המהירה.
במצבים כאלה יש תחושת חוסר אונים מול הרשויות.
יחידת התנועה היא באשדוד ולא באילת, העבירה בוצעה בתחום יחידית לכיש.
אני מבינה שבכל מקרה המלצתך היא לכתוב אל מרכז פניות נהגים ולא ללכת להישפט.
תודה רבה
הילית
הילית שלום,
כן המלצתי לא ללכת להישפט אלא אם כן את בטוחה שלא נהגת במהירות שהוצגה לך.
ניהול הליך בביהמ"ש זה עניין של משאבים את תפסידי ימי עבודה ובסופו של דבר כדי לצאת זכאית את תצטרכי להוכיח כי מכשיר האכיפה (לא דייק/לא כויל/לא אמין) ולבד יהיה לך קשה לעשות זאת.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר