שלום רב,
אתמול שוחחתי בזמן נהיגה ברמקול, כאשר אני אוחזת בשתי ידי בהגה ומצמידה את הסלולרי להגה בעזרת היד האוחזת. שתי ידיי היו כאמור על ההגה והמבט פנה לכביש ומרוכז בנהיגה. קיבלתי על כך קנס, למרות שטענתי כי הדבר נעשה מחוסר ידיעה ובתום לב.
האם יש טעם לנסות ולבטל את הקנס בדרך כלשהי? להמיר לאזהרה או כל דבר אחר...
הרבה תודה
עינת
עינת שלום,
העבירה בה את מואשמת הינה שהשתמשת בטלפון הנייד שה"דיבורית" אינה קבועה.
מאחר ובמקרה הנדון, הדיבורית היא חלק אינטגרלי מהנייד ומאחר שלא הנחת את הנייד במקום יציב התקיימה העבירה.
[לנוחיותך תקנה 28(ב) " בעת שהרכב בתנועה, הנוהג ברכב –
(א) לא יאחז בטלפון קבוע או נייד, ולא ישתמש בהם ברכב אלא באמצעות דיבורית;
(ב)...
(2) בתקנת משנה זו –"דיבורית" - התקן המאפשר שימוש בטלפון בלא אחיזה בו ובלבד שאם ההתקן מצוי בטלפון, הטלפון יונח ברכב באופן יציב המונע את נפילתו"].
לעניין ההמרה, את צריכה לעמוד בתנאים כמו 10 שנות וותק ו-5 שנים אחרונות ללא עבירות תנועה-במידה ואת עומדת בתנאים תבקשי להמיר את הדו"ח תוך 30 ימים, בפניה למפנ"א - מרכז פניות הנהגים הארצי של משטרת ישראל טלפון: 9666* כתובת: ת.ד. 120 פתח – תקווה, מיקוד 49100 (קחי בחשבון שבדר"כ עבירה מעיין זו לא ניתנת להמרה).
במצב דברים זה אין לך סיבה לבקש את ביטול הדו"ח או לבקש להישפט.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
ראשית, המון תודה על עזרתך האדיבה.
קראתי באחת ההודעות הקודמות המלצה לנוסח המרת הדו"ח לאזהרה, אך איני מוצאת אותה כעת. האם תוכל לעזור לי בטיפים לניסוח. אני נוהגת 18 שנה, ללא כל עבירה בשנים האחרונות.
הרבה תודה ושבוע טוב
עינת שלום,
עליך לציין כי ביצעת את העבירה בהיסח דעת (וכך את בעצם מודה בביצוע העבירה שזה אחד הפרמטרים להמרה), להדגיש את וותק נהיגתך, את עברך התעבורתי הנקי מעבירות תנועה בחמש השנים האחרונות (או יותר).
תפני בכתב למפנ"א - מרכז פניות הנהגים הארצי של משטרת ישראל
טלפון: 9666* כתובת: ת.ד. 120 פתח – תקווה, מיקוד 49100.
[לדוגמא....
לכבוד
לשכת התנועה XXX
משטרה - מחוז ZZZ
רח' שם מספר, עיר
א.ג.נ.,
הנדון : בקשה להמרת דו"ח מס' באזהרה
בתאריך _______ ביצעתי עבירת תנועה של ________. העבירה נעשתה ברגע של היסח דעת, ....
אני מבקשת להמיר את הדו"ח באזהרה מהסיבות הבאות:
1. שמי SSS, נושאת ת"ז AAA.
2. אני נהגת שומרת חוק, אוחזת ברישיון נהיגה למעלה מ- 10 שנים וב- 5 השנים האחרונות לא ביצעתי עבירת תנועה.
3. סיבה נוספת ...
4. אודה לכם באם תסכימו להמיר לי את הדו"ח אשר בנדון לאזהרה.
בכבוד רב,
ישראלית ישראלי
*מצ"ב - העתק של הדו"ח.]
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר