שלום רב.
קיבלתי היום דו"ח מספר 22(א).
פרט לכך שהדו"ח ברובו לא קריא, השוטר לא ציין את מיקומו בעת ביצוע העבירה.
האם אני יכול לטעון שהוא עמד בכלל במקום שממנו אי אפשר לראות שום דבר?
לאון שלום,
בדו"ח שקבלת לידך עפ"י רוב השוטר אינו מפרט היכן עמד, קשר עין, ראות וכיוצ"ב-אך מכאן אין להסיק שלא עשה זאת בטופס נוסף "פירוט נסיבות" בו הוא עפ"י רוב מפרט את ביצוע העבירה ואת מיקומו כמו גם את פרטי השוטר/מתנדב שהיה עמו(אם היה כזה). כמו כן, הוא אינו מציין איזה תמרור? תקנה 22(א) היא כללית! שים לב לסיפא של התקנה המהווה הגנה לנהג הנאשם!
בעניין הכתב שאינו קריא - אתה בהחלט יכול לפנות למפנ"א - מרכז פניות הנהגים הארצי של משטרת ישראל[ טלפון: 9666* כתובת: ת.ד. 120 פתח – תקווה, מיקוד 49100], על מנת שישלחו אליך דו"ח קריא.
בנוסף ביכולתך לבקש את ביטול הדו"ח מהסיבות שציינת אך עליך לצרף תמונות/תצהיר עדים לעניין שדה הראייה הלקוי של השוטר(יש לך 30 ימים לעשות זאת). בכל מקרה אם לא תענה בחיוב תוכל עד תום 90 הימים מיום ביצוע העבירה להחליט האם לשלם ולהודות או לבקש להישפט(ואז להעלות את טיעונך המגובים בראיות לעניין חפותך).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
הוא אכן ציין איזה תמרור: ד-14
האם אי קיום טופס "פירוט נסיבות" מהווה עילה מספקת לביטול הדו"ח? במקרה ולא יצליחו להמציא לי אחד כזה - האם אני רשאי לדרוש את ביטול הדו"ח?
נ.ב: האם במכתבי למפנ"א אני יכול לבקש את הטופס הנ"ל ביחד עם בקשה למשלוח דו"ח קריא?
לאון שלום,
1-את פירוט הנסיבות אתה לא מקבל לידך.רק אם תחליט להישפט תוכל לצלם את חומר הראיות שבידי המשטרה.
2-את ביטול הדו"ח את יכול לבקש בכל מקרה רק עליך לשכנע את קורא הבקשה.
3-אתה יכול לנסות אם כי בוודאי תקבל תשובה שלילית.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר