נשפטתי ל-5 חודשי פסילה. ביום המשפט השופט נתן לי 30 יום להפקדה. עדיין לא עברו ה-30 יום. היום עצר אותי שוטר לבדיקת רשיון, רשם פרטים, בדק במסוף ושחרר אותי, אך אני תוהה מה יקרה אם הם יבדקו את הפרטים שלי שוב ויחשבו שנהגתי בשלילה. האם נהגתי כחוק ומה יקרה אם יראו שאני בפסילה? הניסוח המדויק בגזר הדין הוא "30 יום לקנס, 30 יום להפקדה". אודה לתשובה
א שלום,
למעשה בגזר הדין שלך יש עיכוב ביצוע לרכיב הפסילה בפועל.
הייתי ממליץ בחום לשאת עימך את העתק גזר הדין (רק כדי שתהיה רגוע).
ואל תשכח לא לעבור את המועד להפקדה במזכירות ביהמ"ש.
עוד פרט קטן וחשוב לא לשכוח לקבל במזכירות ביהמ"ש לתעבורה "אישור על הפקדת רישיון".
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודה רבה לך על תשובתך המהירה. אני אכן נושא את גזר הדין יחד עם הרשיונות, ובשבוע הבא הולך להפקיד את הרשיון ולקבל אישור. מה שהדאיג אותי זה שהם רושמים את הפרטים ואם אכן יבדקו אותם אחרי ההפקדה או סתם בגלל איזשהי טעות מה צפוי להיות התהליך? אני מקווה שלא יעצרו אותי או משהו או אצטרך לעבור שוב תהליך של משפט מלחיץ מה גם שקיבלתי מאסר על תנאי בר הפעלה על נהיגה בפסילה יחד עם אותו גזר דין (שהיה עך נהיגה תחת השפעה). אני אדם נורמטיבי שאמנם נהג בחוסר אחריות, קיבלתי את העונש ואני מתכוון לבצע אותו ולא להסתבך יותר. האם יש סיכוי שאזומן לחקירה או שיוגש כתב אישום בלי לדבר איתי בכלל בגלל טעות כזאת או אחרת?
א שלום,
אני מבין את החשש, אך בכל אופן אין לך מה לדאוג כול עוד אתה במסגרת "עיכוב הביצוע" שניתן לך.
ואם אתה ממש מרגיש שזה מציק לך יש לך תמיד את האפשרות לגשת ולהפקיד את הרישיון מוקדם יותר.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר