קיבלתי דוח על עבירה על תקנה 42. השוטר טוען שלא הייתי צמוד לשפה הימנית של הכביש. מדובר על פנייה ימינה בצומת מרומזרת, נתיב אחד, לפני יגור, מכביש 75 ל- 70. לאחר הפנייה ימינה יצאתי לעקיפה של משאית, ולדעתי בגלל זה עצר אותי השוטר. אני מכחיש את העבירה, בוודאות לא חרגתי מהנתיב שלי (אחרת הייתי עולה על אי תנועה) הפנייה שלי היתה פנייה חדה, ורק בסיומה יצאתי לעקיפה. אני מעוניין לכתוב מכתב לביטול דוח ולהגיע למשפט אם צריך. מה הסיכויים שלי ?איך אוכל להוכיח אני מול 2 שוטרים שהיו בצומת (לדעתי לא יכלו לראות כלום בגלל המשאית). אגב, שניסיתי לערער על כך מול השוטר הוא טען שאם אמשיך הוא יתן לי קנס גבוה יותר ועם נקודות. אשמח לחוות דעתכם על האירוע.
יוסי שלום,
יש באפשרותך לבקש את ביטול הדו"ח תוך 30 ימים (מהיחידה האוכפת), צרף כל ראייה שיכולה לתמוך בגרסתך כמו תמונה שיש אי תנועה בצומת, עדים וכיוצ"ב.
במידה ותוך 90 ימים מיום העבירה לא תקבל תשובה או שתקבל תשובה שלילית אתה יכול לבקש להישפט.
קשה להעריך סיכויים וגם לא מקצועי לעשות זאת על סמך כמה שורות וללא היחשפות לחומר הראיות.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר