בשנה שעברה הייתי מעורב בתאונת דרכים. התאונה קרתה בכביש דו נתיבי לכל כיוון כאשר בנתיב השמאלי עמד טור מכוניות לפני צומת, והנתיב הימני פנוי. התחלתי לסטות ימינה במהירות של כ - 20 קמ"ש (הייתי האחרון) ואז נכנס בי אוטו במהירות גבוהה כך שהאוטו השני עף והתהפך (הנהג בסדר). אציין שלפני הסטייה לימין לא ראיתי אותו במראות בנתיב הימיני. אחד מסעיפי האישום הוא נהיגה ברשלנות. קראתי על האישום ונדהמתי לגלות שהעונש הוא עד שנתיים מאסר או קנס של כ- 17000 ש"ח. לאור הנסיון שלכם, מה העונש שכנראה צפוי לי? והאם יש לי סיכוי להוריד את דרגת האישום (נניח נהיגה בחוסר זהירות)? אני נשוי ואב לתינוקת וכ 10 שנים על הכביש עם עבירת מהירות אחת בלבד לפני כ 5 שנים.
רועי שלום,
ראשית, אינני יודע מדבריך מהם שאר סעיפי האישום, אך לשאלתך אענה.
סעיף האישום [62(2) בפקודת התעבורה] מופיע בתוספת השנייה לפקודת התעבורה וכאשר נאשם מואשם בסעיף זה כתוצאה ממעורבות בתאונת דרכים ישנה פסילת מינימום של 3 חודשים עפ"י חוק.
אמת, ישנם עוד רכיבים לעונש כמו מאסר עד שנתיים ימים וקנס.
(בתי המשפט לתעבורה לא נוטים למצות את הדין עם נהג מעורב בתאונת דרכים ברכיב של מאסר בפועל או על תנאי בפרט שאין עבירה נלוות כמו "נהיגה בשכרות" או "נהיגה בזמן פסילה").
כמובן, שמומלץ לקבל ליווי של עו"ד מומחה לתחום התעבורה בתיק כגון זה.
[אם תהיה לך שאלה ספציפית או הבהרה אתה יכול לפנות אלי ישירות, משרדי מפורסם באתר זה בקטגוריית עו"ד לתעבורה].
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר