הייתי מעורב בתאונה לפני שנתיים ושלושה חודשים כאשר התנגשתי מאחור (שמאול שלו ובפינה ימנית שלי) ברכב שפנה מבלי לאותת ובפתומיות ימינה ועצר במהלך פנייתו. הנהגת ומעורבת ואני התפננו באופן עצמאי למיון לשלול פגיעה ולכולם שלום. בזמנו, נשלל רשיוני מנהלתית ל60 יום. כיום, (לאחר שנתיים ושלושה חודשים) הוגש נגדי כתב אישום בגין 1. גרימת תאונה- תק' 21 (ב)(2) 2.חוסר זהירות- תק' 21(ג) 3. אי שמירת רווח -תק' 49(א).
שאלתי היא: 1. האם עברות אלו מגדרות כעוון או כחטא? דבר שיישליך על הכשירות של כתב האישום (האושמתי ב'חוסר זהירות' ולא ברשלנות או בקלות ראש דבר המוגדר בפק' ס' 62(2) כעוון).
2. אם העברות מוגדרות כעוון, האם יש כאן קייס(לפי הנרמות המקובלות) לטעון לעינויי דין?
אריה שלום,
1- העבירות הן עבירות עוון.
2- קשה לדעת אם יש "קייס" מבלי לראות את חומר הראיות.
3- הייתי ממליץ על ליווי ויעוץ של עו"ד בתיק תאונת דרכים, [תוכל ליצור קשר ישיר לכל הבהרה או שאלה, משרדי מפורסם באתר זה בקטגוריית עו"ד לתעבורה].
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר