חבר שלי נהג אוטובוס בחברה ציבורית קיבל דו"ח משוטר על חסימת ציר תנועה. הסיפור הוא שבכביש שהוא נסע יש אי תנועה ומפרץ תחנה, בתחנה חנו רכבים שלא איפשרו את כניסת האוטובוס, אז הוא עמד במגביל אל התחנה וקלט והוריד נוסעים תוך כדי שהתנועה מתעקבת אחריו והיו המון נוסעים.שוטר שהגיע על אפנוע רשם לו דו"ח על הפרעה לתנועה גם לאחר שחבר שלי הסביר לו שאין אפשרות אחרת פרט לכך שהוא ידלג על התחנה דבר שגם הוא אסור, לא לקחת נוסעים שמחכים שעה ואולי גם האוטובוס שיגיע אחריו לא יוכל לעצור שם מאותה הסיבה וגם לא להוריד, דבר שנחשב לכליאת נוסע עפ"י החוק.מה אמורים לעשות במקרה כזה ומה החוק אומר, האם באמת יש איסור על אוטובוס תחבורה ציבורית לעצור בתחנה שלו שחסומה ע"י רכבים או כול אוטובוס שתקוע שם בגלל תקלה, גם אם זה האוטובוס האחרון? מה התקנה אומרת במקרה כזה? אכן היה עיקוב בתנועה כמה דקות דבר שגרם פקק ועצבנות אך ממש לא היתה אפשרות אחרת מאחר וכול הכביש הוא נתיב אחד עם אי תנועה פרט למפרץ החסום. תודה מראש על תשובתך.
ש שלום,
חברך היה צריך לצלם את המקום ואת ההפרעה שגמה לו להוריד נוסעים במקביל לרכבים שחונים במפרץ לאוטובוסים. כמו כן, היה צריך לדאוג שב"דברי הנהג" יירשמו דבריו המסברים את הסיבה לעצירתו בצורה זו.
הייתי ממליץ לבקש את ביטול הדו"ח(בצירוץ תמונה להמחשה, תצהירים של עדים וכיוצ"ב - יש לו 30 יום ממתן הדו"ח לבקש זאת).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
יש באמת חוק שאוסר על אוטובוס לעצור בתחנה חסומה ולדלג עליה? אם כן אודה לך אם יש לך מספר תקנה.
לגבי המלצתך אכן היה נוסע שצילם את השוטר יחד עם האוטובוס והתחנה החסומה, תודה רבה על המלצתך אני מקווה שבית המשפט יתחשב בעובדות ואם אכן יש חוק כזה שאוסר על אוטובוס לעצור בתחנה במקרה כזה על מנת לקחת ולהוריד נוסעים, זהו חוק מעוות ללא ספק.
שוב תודה ואודה שוב על תשובתך לגבי התקנה.
לא הבנת אותי....
יש תקנה שאוסרת על כלי רכב לעצור בתחנת אוטובוס.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר