קבלתי הזמנה למשפט על תאונה מלפני חצי שנה.
פניתי שמאלה, וממולי הגיע קטנוע שהמשיך ישר ונתקע בי מצד ימין שלי (לקראת סוף הסיבוב). הוא פונה לבית חולים ושחרר באותו יום. לטענתי נסעתי לאו והוא נסע מהר, ובגלל זה ובגלל שבדיוק התחיל לרדת גשם לא ראיתי אותו והוא לא הספיק לבלום.
יש לי הרבה שאלות, אשמח אם מישהו שמכיר יוכל לכוון אותי.
מה הולך להיות במשפט? איזה עונש אני עלול לקבל (קבלתי בעבר 2 דוחות על מהירות)? יש דיון אחד או שזה תהליך של כמה דיונים? איך מבררים על עורך דין מתאים? איך וכמה הולך התשלום לעורך דין, לפי תיק? לפי פגישה או הופעה בבית משפט? מה טווח המחירים לעורך דין?
תודה מראש
משה
משה שלום,
תיק תאונת דרכים הוא תיק עם חומר ראיות רב. קשה יהיה לתת יעוץ מדויק עפ"י תאור כללי[לא ציינת אילו סעיפי אישום מופיעים בכתב האישום, לדוגמא האם מופיעה תקנה 21(ג) - חוסר זהירות או סעיף 62(2) בפקודת התעבורה- קלות ראש/רשלנות?, כמו כן לא ציינת אם מופיעה תקנה 64(א)(2)? ועוד].
העונש שביהמ"ש משית על נהג תלוי בנסיבות העבירה או התאונה ו"האם היא הייתה בלתי נמנעת"?, כמו כן, מתייחס ביהמ"ש לעברו התעבורתי של הנאשם ועוד.
לא ניתן לתת הצעות מחיר בפורום זה. אך בהחלט ממולץ לקבל ליווי של עו"ד בתיק מעין זה.
[במידה ותרצה הבהרה או ייעוץ ספציפי תוכל לפנות אלי ישירות, משרדי מפורסם באתר זה בקטגוריית עו"ד לתעבורה].
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
קודם כל, תודה על התשובה המהירה.
כמה פרטים. התביעה על הסעיפים הבאים:
סטייה מקו הנסיעה (1961 41), נהיגה בלא זהירות (1961 21) וגרימת נזק (1961 21 2).
השאלה היא על מקרה של תאונה בשגגה עם נפגע קל מאוד. האם במצבים דומים מקבלים שלילה או קנס (של אלפי שקלים?). וסדרי גודל של עלות עורך דין. מאות שקלים, אלפי שקלים?
תודה
משה
משה שוב שלום,
על פי סעיפי האישום אוכל לומר לך באופן אפריורי, כי אין בשום סעיף אישום שבכתב האישום שבידך סעיף המחייב פסילת מינימום בפועל.
עם זאת, טווחי הענישה (עפ"י ניסיוני) הם מקנס בלבד עובר דרך קנס+פסילה על תנאי ועד קנס+פסילה על תנאי+פסילה בפועל.
לעניין הייצוג ראה תשובתי הקודמת...
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
