שלום,
אני סטודנט ואתמול בדרכי לבחינה חשובה מאוד נהגתי מירושלים לת"א.
בכביש בגין-עטרות נעצרתי ע"י משטרה שהתחבאה בפינה ותפסה אותי במהירות 103 קמ"ש בסוף כביש בגין-עטרות אשר מותר כ-80 קמ"ש, כלומר 300-400 מטר לפני תחילת הכביש המהיר.
בדיוק באותו מקום קיבלתי דוח לפני 5 חודשים- כלומר קל וחומר כי אין לי שום אינטרס לנסוע באותו מקום במהירות- אינני עבריין תנועה, וכול שמדובר הוא חוסר מזל מוחלט.
מי כמוכם- עורכי דין, אנשי אקדמיה, יודעים כי בוקר של מבחן הוא תמיד בוקר מלחיץ ולכן 3 הקמ"ש אשר בגללכם קיבלתי את הדו"ח נובעים נטו מהלחץ למבחן הגדול שנסעתי אליו.
ניסיתי להסביר לשוטר שאני סטודנט ונוסע לבחינה חשובה ובכלל לא שמתי לב לכך שאני חורג ב23 קמ"ש מהמהירות המותר- אבל בפועל הדוחות הם רק מעל 100 קמ"ש- כלומר במילים אחרות ניתן לאמר שחרגתי רק ב3 קמ"ש.
השאלה שלי: זה שהשוטר אטום(תרתיי משמע) כבר הבנו... השאלה היא כיצד אוכל לקבל הפחתה בדו"ח\ ביטול ע"י העובדה שהייתי בבוקר מלחיץ של מבחן וקיבלתי באותו מקום דוח לפני 5 חודשים? האם יש טעם לפנות מחוז התעבורה בירושלים? או שהם אטומים כמוהו?
המהות של הדוחות הם להתריע אנשים מלבצע את אותה עבירה- ולכן היות ועברתי את העברה כבר באותו מקום- בסה"כ מדובר בחוסר מזל ו3 קמ"ש יותר!!! למה אי אפשר להתחשב?!?!
כול מה שאני אומר פה לא אמרתי לשוטר האטום כי הייתי בלחץ להגיע בזמן לבחינה....
מחכה לתשובה.
אפי הסטודנט שלום,
למעשה בפעם הראשונה שקיבלת את הדו"ח כבר הוזהרת וידעת בפועל כי משטרת התנועה מבצעת אכיפה בקטע דרך זה.
עם זאת, תמיד יש טעם לנסות ולבטל את הדו"ח תוך 30 ימים מיום קבלת הודעת הקנס.
במידה והתשובה תהיה שלילית או שלא תנתן תשובה כלל עדין עד היום ה-90 ביכולתך לבקש להישפט, אך הדבר גורר עלות של ליווי עו"ד שמתמחה בתעבורה.
[לכל הבהרה או ייעוץ ספציפי אתה מוזמן לפנות ישירות, משרדי מפורסם באתר זה בקטגוריית עו"ד לתעבורה].
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר