בשנים 2003 2004 צברתי 24 נקודות ונתבקשתי לעבור קורס נהיגה מונעת, אך מאחר ועזבתי את הארץ וחזרתי במאי 07 מיהרתי לבצע את הקורס כשמייד לאחריו התבקשתי לבצע קורס נוסף (זהה לחלוטין נשבע)בגלל שעברתי את ה22 נקודות וגם אותו ביצעתי,מאז כ3 וחצי שנים מאז סיום הקורס וכ6 וחצי שנים מאז ביצוע עבירת הניקוד האחרונה הנקודות העקשניות מסרבות להימחק(הכוונה להתאפס-כי למעשה הן לא נמחקות), האם למישהו יש תשובה לזה??.
משה שלום,
בנסיבות שתארת תקופת צבירת הנקודות התקפות היא 4 שנים במידה וביצעת קורס נהיגה נכונה וקורס ייעודי(צמתים)...לכן קצת תמוה בעיני שציינת שזה אותו קורס בדיוק?
הנקודות במשרד הרישוי משנת 2003 נרשמות באופן רעיוני ולא תמיד נצברות (הבהרה-בתדפיס הנקודות שתקבל ממשרד הרישוי תראה את כולן אך לא כולן נצברות, מאחר והן לא תקפות יותר.
מניסיוני ניתן לטפל בעניין זה אך בטרם אייעץ ספציפית עלי לראות את התדפיס ולבדוק איזה קורס "נוסף" בדיוק עברת. לכל הבהרה נוספת אתה יכול לפנות אלי ישירות.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
צברתי 10 נקודות ב2003 ועוד 14 ב2004 ואז עמדו לחובתי נכון לדצמבר 2004 -24 נקודות (ואם תרצה במדוייק אז 10 נקודות על מהירות מתאריך 07.2003 . +6 נקודות על חגורה מתאריך 02.2004. +8 נקודות על מהירות מ 11.2004 סה"כ 3 עבירות . אגב הדוחות מהירות ניתנו לי כשנתפסתי על חם-כלומר לא ניתנות להסבה לאחר. בינואר 2005 עזבתי את הארץ ושלחו לי מס מכתבים לבוא ולעשות קורס.רק כשחזרתי ב מאי 2007 ביצעתי את הקורס הבסיסי ולאחר חודשיים ביצעתי את הקורס הייעודי (והתכוונתי שמבחינת התוכן של הקורס הוא היה זהה, למרות שנקרא לו בשם אחר- ייעודי. מזה מס שנים לאחר תאריכי הקורסים שביצעתי שרשומים בפירוט הנקודות שאני מזמין בדואר מפעם לפעם עדיין רשומות לחובתי 24 נקודות פעילות ולמרות שמצויין ב"תדפיס ניקוד לנהג" שעברתי 2קורסים "בסיסי וייעודי"-ותקופת הצבירה היא 4 שנים. אם כך יש לי רק הסבר אחד שיכול להיות הגיוני והוא שה4 שנים צבירה ניספרים לי רק לאחר שסיימתי את הקורסים של הנהיגה. כלומר רק במאי או יולי 2011 ולמרות שעבירת הניקוד האחרונה שלי היא מנובמבר 04. אנא תקן אותי או האר את עיניי בנושא עו"ד ויגלר או אחרים, תודה
משה שלום,
"שלילי קטלני"...תקפות הנקודות מעל 22 נקודות היא 4 שנים של צבירה ואם הגעת ל24 אזי גם קורס יעודי כפי שמפורט בשאלתך.
אלא מה? אם ביצעת את הקורסים המועד שאמור למחוק את הניקוד הוא המועד האחרון מבין השניים (קרי, 4 שנים מיום ביצוע העבירה במידה ובוצעו אמצעי תיקון או לחילופין מי שלא ביצע אמצעי תיקון תקופת הצבירה ממשיכה עד לביצוע אמצעי התיקון).
כמו שציינתי בתשובתי הקודמת יש מה לעשות בנושא...
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר