חניתי בחניית נכים למס' דקות כאשר סבתי נשארה בתוך הרכב, להמתין לי. כאשר חברתי לרכב ראיתי אזרח שצילם את מכוניתי ואמר שיתלונן עלי במשטרה.האם המשטרה/עירייה יכולה לשלוח לי קנס הביתה במקרה זה, על אף שלא היה נוכח במקום אף גורם בעל סמכות?
רני שלום,
לכל אזרח יש זכות להתלונן אם נעבירה או עומדת להעבר בפניו עבירה (אגב יש חובה בעבירה אחת והיא אי מניעת פשע).
המשטרה תקבל לידיה את התמונה ותחליט אם הראייה הזאת תספיק לכתיבת דו"ח? האם יש עניין לציבור?
במקרה של חנייה במקום המיועד לנכים יש רגישות רבה ואינני צריך לפרט כל בר דעת יסכים כי אין זה מוסרי לתפוס את מקום חנייתו של נהג מוגבל.
כרגע אין לך מה לעשות פשוט תמתין ותקווה שהעניין יישכח, ואתה את הלקח למדת!
בברכה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודה על תגובתך. יש לציין, כי מדובר בחניון הנמצא מול סופר גדול, והיו שם 6 חניות נוספות לנכים,כולן ריקות, כך שלא באמת תפסתי לאף אחד את המקום.עצרתי שם ל-5 דקות, לקחת משהו מהסופר ולשם כך סבתי נשארה במכונית. השאלה היא אם סתם כך המשטרה רשאית לשלוח לי קנס, על סמך תמונה של אזרח? הרי תמונות ניתנות גם לזיוף וכיו"ב. ובמידה וכן יישלח אלי קנס- איך ביכולתי להגיב? תודה רבה.
רני שוב שלום,
במידה ותקבל בדואר הודעת קנס , ניתנת לך על פי החוק הזדמנות תוך 90 ימים לבקש להישפט. ( עליך לדאוג כבר בדיון הראשון להתנגד להצגת הראייה - תמונה ללא עורך התמונה, קרי המתלונן). בשלב ההוכחות תצטרך לחקור אותו ולנסות למצוא סתירות בגרסתו.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה
דורון ויגלר, עו״ד.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר