שוטרת בניידת סימנה לי לעצור. עצרתי ונתתי לה את הרישונות. היא אמרה לי להמתין ברכב והלכה לניידת. כעבור כמה דקות היא חזרה עם פנקס דוחות ושאלה בחיוך: "גבר, מה יש לי להגיד על זה שאתה מקבל דוח?" שאלתי למה, והיא ענתה שכחה בא לה והחתימה אותי על קבלת הדוח. ביקשתי ממנה שתסביר לי מה עשיתי, והיא אמרה שהכל כתוב בדוח ושאין לה זמן והלכה.
יכול להיות שכתוב, אבל הכתב היא בלתי קריא לחלוטין. לא אני ולא החברה שלי הצלחנו להבין מה כתוב בו. אפילו הסעיף עבירה שהיא כתבה לא ברור. מה שברור זה רק 500 ש"ח קנס ו 6 נקודות, וזה מה זה כואב, בעיקר כשאני לא מבין למה.
האם לא חלה על שוטרת חובה להסביר לנהג מה העבירה שהוא עשה, ולהסביר לו את הדוח אם הוא מבקש?
האם מותר לשוטרת להתנהג כפי שהיא התנהגה?
אני אפילו לא יודע אם אני רוצה לערער. אם יסבירו לי מה העבירה שעשיתי ואני אבין שזה אולי נכון, אני אשלם, אבל אני לא רוצה לשלם סתם.
אני גם פוחד שאם אני אתלונן על השוטרת, חברה שלי תסתבך. היא היתה אותי באוטו ואמרה לשוטרת שהיא בושה בשביל המשטרה, ושהיא סתם רושמת דוחות מרוע לב. השוטרת התעלמה ממנה. אבל, אם אני אתלונן, אני פוחד שהשוטרת תתלונן נגד החברה שלי.
החברה שלי אמרה שלא הייתי צריך לתת לה רישיונות לפני שהיא אמרה לי מה עשיתי, ובטח שלא הייתי צריך לחתום לה על דוח שאני לא מבין.
האם היא צודקת?
תודה רבה למי שיעזור לי. ממש לקחתי את זה ללב.
גיא שלום,
אתה התנהגת כחוק בכך שנתת לשוטרת את הרישיונות.
(השוטרת כמובן הייתה צריכה להסביר מהי העבירה המיוחסת לך ואף לכתוב את תגובתך בדברי הנהג - אם תתלונן היא מקסימום תנזף אך הקנס לא יבוטל).
מה שעליך לעשות כעת הוא לבקש את שיחזור הדו"ח (כמו במקרה שהדו"ח אבד חלילה), עליך לשלוח את הפרטים שזכורים לך (חלקם ידועים כי הם פרטיך האישיים) ולמען את המכתב למפנ"א - מרכז פניות הנהגים הארצי של משטרת ישראל
[טלפון: 9666* כתובת: ת.ד. 120 פתח – תקווה, מיקוד 49100], שים לב רק לא לעבור את 90 הימים ממתן הדו"ח כי בנק' זמן זו יהיה עליך להחליט לבקש להישפט או לשלם ולהודות.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
האם אני אקבל אותו מודפס?
האם מישהו יסביר לי למה קיבלתי אותו? או שמספיק שלשוטרת מתחשק לרשום דוח ואני צריך לשלם בגלל זה?
האם אני צריך למלא את כל החובות שלי כנהג, לתת רשיונות לחתום לה ולשלם, והשוטרת אפילו לא צריכה להקדיש לה דקה בשביל להסביר לי מה עשיתי ולמה היא רשמה לי דוח?
אני מתלבט אם להתלונן עליה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר