שלום עו"ד ויגלר, קיבלתי דוח ע"ס 1,000 ש"ח כשעמדתי ברמזור אדום ו"שיחקתי" בפלפון, (לא שלחתי הודעת SMS) יש לי רישיון כ 17 שנה ללא עברות, האם לשלוח עירעור או המרה לעברה אחרת? מה סיכויי הצלחה של תהליך כזה?
ענת שלום,
על פי נתוני הפתיחה את עומדת בקרטריונים לבקשת המרת דו"ח באזהרה.(זכרי כי בבקשה מעיין זו עלייך להודות בביצוע העבירה).
מאידך, פסיקת בית המשפט המחוזי לא אחידה בעניין עמידה ברמזור ושימוש בנייד חלק מהשופטים גורסים שזה נחשב "בתנועה" וחלק לא לכן זהו טיעון חזק לביטול הדו"ח.
פשוט תחליטי ותבחרי באחת משתי האופציות (לשתיהן יש לך 30 יום).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
אם הבנתי נכון יש לי 2 אופציות: אופציה 1. לבקש המרה לאזהרה ואז אני צריכה להודות ששלחתי SMS (בפועל רק שיחקתי במקשים, לא שלחתי SMS) אופציה 2:ללכת למשפט??
אם כן,ימה האופציה מועדפת לדעתך?
ענת שלום,
התשובה תלויה בחישוב של עלות מול תועלת. ברגע שתבקשי להישפט את אמורה להגיע לכל דיון שיהיה בביהמ"ש. כמו כן, את תצטרכי לחקור את השוטר/ים שתפס/ו אותך ולאחר מכן את אמורה להביא ראיות הגנה כמו עדים וגם להעיד בעמצך. אם בסופו של הליך תורשעי הקנס יהיה בוודאי גבוה יותר.
מאידך, בבקשה להמרה באזהרה את בהחלט יכולה לכתוב כי "שיחקת במקשים" -זו הודיה ב"שימוש" בנייד ולכן אין עם זה בעיה.
תשקלי ותחליטי...
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
תודה
שלום עו"ד ויגלר, תודה על תשובותיך. נותרו לי 2 שאלות: 1. לאן צריך לשלוח את הבקשה להמרת הדוח באזהרה/ערעור (למרחב ירקון או למפנ"א)
2. שמתי לב שהשוטרת רשמה בדוח שהחזקתי את הפלפון בזמן תנועה (בפועל עמדתי ברמזור אדום) האם לרשום זאת בבקשה להמרה לאזהרה או לנקוט בדרך אחרת?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר