ב1.1.11 קיבלתי דו"ח על נהיגה ברחוב בכביש חד סיטרי בכייון הפוך לכיוון התנועה,
מה שקרה בפועל זה שחניתי ברחוב בכחול לבן ולאחר מספר שעות הסתובבתי חזרה לכיוון ההפוך ושכחתי שמדובר ברחוב חד סיטרי, וכן לא היה על הכביש באותו הקטע סימון חצים המורים על כיוון התנועה
לא הספקתי להתקדם לנסוע יתר מ5 מטרים ועצרה אותי משטרה
לא הספקתי לתקן את הטעות , לשוטר מסרתי כי החנתי במקום שמותר והייתי באמצע הסיבוב שהוא עצר אותי
יש לי רשיון שנתיים וזו העבירה הראשונה שלי, האם יש טעם
1. לשלוח בקשה לביטול הדוח המרה באזהרה?
2. לבקש להישפט?
3. פשוט לשלם את הקנס 500 ש"ח ולקבל את ה 6 נקודות הצמודות לו?
אשמח לתשובה מהירה, לא נשאר לי הרבה זמן לפעול אם אחליט לבקש לבטל את הדו"ח
תודה מראש
ירון
ירון שלום,
1- אין טעם לבקש המרה באזהרה כי אינך עומד בקרטריונים(10 שנות וותק+5 שנים ללא עבירות).
2-יש בכך סיכון כי אתה למעשה מודה בעובדות שנסעת 5 מטרים כנגד הכיוון כך שבמשפט תורשע.
3- אתה יכול לנסות לבקש את ביטול הדו"ח תוך 30 ימים מקבלתו, עדיף לתמוך את הבקשה בראיות וצילום ממקום האירוע שירככו את הטעות שעשית (קטע רחב/כביש שחלקו הוא דו-סטרי/כלי רכב חונים הפוך וכיוצ"ב). בכל מקרה שים לב שאם לא תקבל תשובה מאת משטרת ישראל או תקבל תשובה שלילית עליך לשלם עד היום ה-90 כדי לא לספוג כפל קנס!
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה ומרב"ד,
דורון ויגלר, עו"ד
* התשובות בפורום אינן מהוות תחליף לייעוץ משפטי, והעושה בהן שימוש עושה זאת על אחריותו בלבד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 055-4532798
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר